21 вересня відділенням НСПП у Вінницькій області спільно з Донецьким національним університетом імені Василя Стуса в рамках співпраці відповідно до меморандуму організовано та проведено засідання круглого столу на тему:  «Проєкт закону «Про колективні трудові спори»: концепція розвитку».

Метою заходу, що проходив у змішаному, очно-дистанційному форматі, стало проведення фахових комунікацій з обговорення розробленого за участі НСПП проєкту із заінтересованими сторонами (стейкхолдерами). Зокрема, серед учасників судді, юристи, адвокати, медіатори, науковці-викладачі тощо.

На початку засідання із вітальним словом до учасників звернулись модератори заходу Богдан Мусієнко, начальник відділення НСПП у Вінницькій області, посередник, та Лілія Амелічева, професорка кафедри цивільного права і процесу, керівниця юридичної клініки ДоНУ, д.ю.н., трудовий арбітр.

Богдан Мусієнко у своєму виступі презентував проєкт Закону «Про колективні трудові  спори», акцентувавши увагу присутніх на основних проблемах існуючої   системи вирішення колективних трудових спорів та необхідності приведення її у відповідність із міжнародними стандартами.

            Спікерами заходу стали:

- Хімчак Артур, начальник відділення НСПП у Донецькій області, посередник, трудовий арбітр

- Доценко Ірина, медіатор, співзасновник колаборативного центру WIN-WIN

- Мотилюк Олексій, засновник адвокатського бюро «Мотилюк і партнери», представник ГО «Подільський центр медіації і права», адвокат

- Міліціанов Роман, суддя Господарського суду Вінницької області, к.ю.н.

- Дороніна Ольга, завідувач кафедрою менеджменту та поведінкової економіки ДонНУ імені Василя Стуса, д.ю.н., професор.

Учасники активно долучилися до обговорення проблематики існуючої системи вирішення колективних трудових спорів, трудової медіації,  висловлювали свою думку щодо застосування страйків та локаутів при загостренні соціально-трудових відносин. 

Загалом упродовж двогодинного засідання було висвітлено вдосталь не тільки переваг, а і недоліків проєкту, зокрема щодо його імплементації та правозастосування.

На завершення заходу Богдан Мусієнко подякував всім стейкхолдерам за активну участь і висловив сподівання на плідну співпрацю задля реформування законодавства про вирішення колективних трудових спорів та приведення його до європейських стандартів.