15 грудня завершився третій і останній в цьому році модуль міжнародного проєкту «Україна – Молдова – шлях до Євросоюзу. Досвід Румунії», який проходить за підтримки фонду Ганса Зайделя.

Захист прав людини – тема, яку упродовж чотирьох днів обговорювали учасники проєкту разом з Даніеллою Стенкулеску – директором Департаменту з доброчесності Примарії Бухаресту, Ольгою Турченко – викладачем права Донецького національного університету ім. Василя Стуса, а також Каталіною Скортеску – доктором юридичних наук з Молдови.

Не менш цікавими були і попередні два модулі – «Децентралізація та адміністративна реформа в Румунії» і «Запобігання корупції та сприяння доброчесності державних службовців».

Як виявилося, маємо багато спільних проблем та відмінностей. Проект став свого роду платформою для обміну досвідом на шляху вступу до ЄС. Учасники не лише отримали безцінну інформацію як то кажуть «з перших рук», а ще мали змогу приєднатися до дискусії та конструктивного обговорення.

Висловлюємо вдячність експертам з Румунії, Молдови та України за надану можливість долучитися! Чекаємо на зустріч у 2024 році!