­­­­25 січня на запрошення керівництва Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського відбулася робоча зустріч за участі начальника відділення НСПП у Вінницькій області Богдана Мусієнка, ректора, професора, доктора педагогічних наук Наталії Лазаренко, а також вченої ради факультету права, публічного управління та адміністрування університету.

Богдан Мусієнко розповів про основні завдання та повноваження НСПП, досягнення та здобутки відділення у сфері вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та запобігання їх виникненню, забезпечення здійснення соціального діалогу, підвищення рівня правової культури учасників соціально-трудових відносин.

В ході зустрічі було підписано меморандум про співробітництво, відповідно до якого сторони домовилися про обмін інформацією та досвідом на основі освітньо-наукового партнерства.

Меморандумом визначено форми співпраці задля реалізації поставленої мети, а саме:

- участь у спільних науково-теоретичних та практичних міжнародних, всеукраїнських і регіональних конференціях, симпозіумах, круглих столах, семінарах та інших науково-практичних заходах;

- сприяння освітній, науковій і творчій діяльності здобувачів вищої освіти, проходження ними практики за взаємно узгодженими програмами;

- організація стажування, підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників закладу у відділенні;

- проходження фахівцями відділення підвищення кваліфікації у відповідних підрозділах закладу.

- взаємодія у процесі розробки, удосконалення і реалізації освітніх програм, що включають питання, пов’язані із врегулюванням колективних трудових спорів, медіацією, соціальним діалогом тощо.

Підсумовуючи зустріч, сторони обговорили ключові аспекти майбутньої взаємодії та плани щодо проведення спільних заходів вже найближчим часом.