27 червня керівник відділення Богдан Мусієнко взяв участь в усеукраїнському круглому столі «Медіація в адміністративному судочинстві».

Організатори події: Сьомий апеляційний адміністративний суд у співпраці з Касаційним адміністративним судом у складі Верховного Суду, Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського.

З вітальним словом до учасників звернулися: в.о. голови Сьомого апеляційного адміністративного суду, заслужений юрист України, кандидат юридичних наук Віталій Кузьмишин, голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, заслужений юрист України, доктор юридичних наук, професор Михайло Смокович, ректор Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, заслужений працівник освіти і науки України, доктор педагогічних наук, професор Наталія Лазаренко, декан факультету права, публічного управління та адміністрування ВДПУ імені Михайла Коцюбинського, заслужений юрист України, кандидат наук з державного управління, доцент Олександр Яременко.

До засідання, яке проходило у змішаному форматі,
 приєдналися голови апеляційних та окружних адміністративних судів, представники Окружного суду Амстердама, а також науковці ВДПУ імені Михайла Коцюбинського та Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова.

Учасники обговорили здобутки і виклики застосування медіації в адміністративному судочинстві, перспективи її розвитку та формування конкретних рекомендацій для удосконалення цього правового інституту, а також підвищення рівня правової культури та обізнаності громадян щодо ролі медіації в адміністративному судочинстві, покращення доступу до правосуддя, забезпечення ефективної комунікації адміністративних судів із громадянським суспільством.

Богдан Мусієнко  подякував організаторам заходу за можливість перейняти досвід запровадження адміністративної медіації в контексті розвитку медіації у сфері праці та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.