РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

16 жовтня 2019 року

Вінниця

№ 806

 

Про заходи щодо охорони лісів та запровадження на території Вінницької області електронного обліку деревини

 

Відповідно до статей 13, 21, 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статті 31 Лісового кодексу України, на виконання Указу Президента України від 09 липня 2019 року № 511/2019 «Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів», з метою посилення контролю за охороною та використанням лісів:

Рекомендувати:

1. Вінницькому обласному комунальному спеціалізованому лісогосподарському підприємству «Віноблагроліс» (А. Іванець) та Вінницькому обласному управлінню лісового та мисливського господарства (А. Бондар):

1) забезпечити здійснення продажу всієї необробленої деревини на конкурсних засадах (окрім деревини, яка використовується для розвитку матеріальнотехнічної бази постійних лісокористувачів відповідно до затверджених кошторисів, деревини, використання якої передбачено колективними договорами, деревини для індивідуального ремонту та будівництва, деревини для забезпечення потреб соціальної сфери, деревини для забезпечення потреб виробничих деревообробних підрозділів постійних лісокористувачів);

2) щоквартально висвітлювати інформацію про кількість заготовленої та реалізованої продукції.

2. Рекомендувати Вінницькому обласному комунальному спеціалізованому лісогосподарському підприємству «Віноблагроліс» (А. Іванець) з 02 грудня 2019 року, розпочати запровадження електронного обліку деревини та продукції лісозаготівель.

3. Вінницькому обласному комунальному спеціалізованому лісогосподарському підприємству «Віноблагроліс» (А. Іванець) та Вінницькому обласному управлінню лісового та мисливського господарства (А. Бондар):

1) спільно з Головним управлінням Національної поліції у Вінницькій області (Ю. Педос) та державною екологічною інспекцією у Вінницькій області          (Ю. Дубовий) забезпечити належний контроль за обігом деревини та вживати заходів щодо протидії незаконним рубкам;

2) спільно з Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області (Р. Шевчук), забезпечувати підвищення протипожежної безпеки в лісах, попередження виникнення, організацію своєчасного виявлення та ліквідацію лісових пожеж.

4. Вінницькому обласному комунальному спеціалізованому лісогоспо-дарському підприємству «Віноблагроліс» (А. Іванець) та Вінницькому облас-ному управлінню лісового та мисливського господарства, (А. Бондар) інформу-вати про проведену роботу Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації щоквартально, до 25 числа останнього місяця звітного періоду.

5. Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації (М. Ткачук), забезпечити узагальнення наданої інформації та інформувати облдержадміністрацію про виконання цього розпорядження щоквартально до 05 числа.

6. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації В. Броварника.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації

Владислав СКАЛЬСЬКИЙ