ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

 

від 07 квітня 2017 року                                                      № 257

 

 

 

Про відзначення на Вінниччині

Дня  пам’яті жертв політичних репресій

 

Відповідно до Указу Президента України від 23 березня 2017 року  № 75/2017 «Про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років», рішення 4 сесії обласної Ради 7 скликання від 11 лютого 2016 року № 63 «Про відзнаки обласного рівня», з метою донесення об’єктивної інформації про злочини, вчинені комуністичним тоталітарним режимом на території України, сприяння утвердженню в суспільстві ідеалів гуманізму, гідного вшанування пам’яті жертв масових політичних репресій 1937-1938 років:

 1. Затвердити план заходів з відзначення на Вінниччині Дня пам’яті жертв політичних репресій (далі – Заходи), що додається.

 2. Нагородити Почесною грамотою облдержадміністрації та обласної Ради представників обласного товариства політичних в’язнів, репресованих та їх дітей, обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів - учасників національно-визвольних змагань, які зазнали репресій та активістів зі збору матеріалів до книги «Реабілітовані історією. Вінницька область» з виплатою грошової винагороди згідно з додатком.

 3. Райдержадміністраціям, виконавчим комітетам міських рад міст обласного значення, структурним підрозділам облдержадміністрації забезпечити виконання Заходів, про що інформувати Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації до 23 травня 2017 року для подальшого узагальнення та інформування облдержадміністрації до 25 травня 2017 року.

 4. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (Василюк С.М.) профінансувати видатки, пов’язані з виплатою грошових винагород до Почесної грамоти облдержадміністрації та обласної Ради та проведення Заходів за рахунок коштів, передбачених в обласному бюджеті на інші видатки відповідно до кошторису.

 5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови – директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Івасюка І.Д.

 

 

Перший заступник голови  обласної

         державної адміністрації                                                       

А. ГИЖКО

 

   Doro 257