ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ


РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 06 лютого 2017 року № 72

 


Про розвиток та підтримку паралімпійського руху в області


Відповідно до Указу Президента України від 08 листопада 2001 року №1059/2001 «Про розвиток та підтримку паралімпійського руху в Україні» та постанови Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року № 943 «Деякі питання забезпечення подальшого розвитку спорту осіб з інвалід-ністю в Україні та їх фізкультурно-спортивної реабілітації»:

1. Головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення:

1) провести необхідну організаційну роботу щодо створення районних (міських) центрів з фізичної культури і спорту інвалідів, відкриття у дитячо-юнацьких спортивних школах відділення для дітей з інвалідністю для занять видами спорту інвалідів, що визнані в Україні, передбачити у відповідних бюджетах на 2017 та наступні роки їх фінансування;

2) закріпити за районними, міськими центрами з фізичної культури і спорту окремі спортивні споруди з метою організації реабілітаційної, фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи серед інвалідів. Провести необхідну роботу щодо їх пристосування для занять людей з інвалідністю.

2. Комунальному закладу «Вінницький регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» (Балака П.М.) щорічно проводити обласну спартакіаду «Повір у себе» серед дітей-інвалідів, змагання обласного рівня, брати участь у всеукраїнських та міжнародних змаганнях з видів спорту інвалідів 4-х нозологій (для інвалідів з порушенням зору, вадами слуху, ураженням опорно-рухового апарату, вадами розумового та фізичного розвитку).

3. Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації (Грабович Л.О.) забезпечити регулярне медичне обстеження спортсменів – інвалідів у Вінницькому обласному лікарсько-фізкультурному диспансері.

4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови – директора Департаменту освіти і науки облдерж-адміністрації Івасюка І.Д.



Голова обласної державної
адміністрації
В. КОРОВІЙ