ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

від 10 травня 2017 року                                                     № 325

 

 

Про підсумки соціально-економічного розвитку області

за перший квартал 2017 року

 

Відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації»,  враховуючи рішення колегії обласної державної адміністрації від 28 квітня 2017 року, з метою реалізації в області пріоритетних завдань Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року, затвердженої рішенням 38 сесії обласної Ради 6 скликання від 24 червня 2015 року № 893:

 1. Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації (Кирилюк В.М.) розробити спільно з Центром наукового забезпечення агропромислового виробництва рекомендації щодо догляду за сільськогосподарськими культурами в різні фази росту та розвитку і забезпечити доведення вказаних рекомендацій до сільгоспвиробників.

 2. Департаменту екології та природних ресурсів облдержадмі-ністрації (Дяконович І.М.):

 1) до 01 грудня 2017 року завершити роботу щодо оголошення нових об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення, а саме: пам’ятки природи «Іллінецький кратер» (Іллінецький район), ландшафтного заказника «Розкошівський скарб» (Теплицький район), ландшафтного заказника «Волошкове поле», ботанічної пам’ятки природи «Бабійове» (Чечельницький район), гідрологічних пам’яток природи «Козацький горб», «Тарасова Левадка», «Підмит», «Гребельки» (Шаргородський район), ботанічних заказників «Глибока долина», «Балин», «Білі бліндажі», «Рогатки» (Мурованокуриловецький район), ботанічного заказника «Липовецькі дубки» (м. Липовець), ландшафтного заказника «Зелена» (Погребищенський район);

 2) протягом 2017 року продовжити роботи з розчистки та відновлення природних комплексів парків-пам’яток садово-паркового мистецтва.

 3. Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації (Волков С.А.), райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад протягом 2017 року:

 1) посилити роботу щодо забезпечення стовідсоткового рівня оплати всіма категоріями споживачів за надані житлово-комунальні послуги та енергоносії;

 2) забезпечити реалізацію заходів з впровадження в населених пунктах роздільного збору (сортування) твердих побутових відходів.

 4. Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації (Волков С.А.) спільно із службою автомобільних доріг у Вінницькій області (Корольчук І.Є.), райдерж-адміністраціям та виконкомам міських рад міст обласного значення:

 1) продовжити роботу щодо залучення коштів місцевих бюджетів області для здійснення ремонту доріг загального користування, які проходять через територію громад області;

 2) до 01 листопада 2017 року привести в технічну готовність наявну автодорожню техніку та забезпечити в повному обсязі потребу в паливно-мастильних та протиожеледних матеріалах для безпечної експлуатації автомобільних доріг в осінньо-зимовий період 2017-2018 років;

 3) взяти під особистий контроль питання щодо укладання до 01 листопада 2017 року договорів із сторонніми приватними організаціями на залучення додаткової спецтехніки, що буде використовуватися у разі виникнення складних погодних умов із значними сніговими заметами.

 5. Департаменту будівництва, містобудування та архітектури облдержадміністрації (Романченко Д. В.), райдержадміністраціям, виконко-мам міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад протягом 2017 року активізувати роботу щодо розроблення містобудівної документації, в першу чергу – схем планування територій районів та їх частин (об’єднаних територіальних громад), міст та селищ міського типу.

 6. Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації (Грабович Л.О.), головам Жмеринської, Козятинської, Тростянецької, Тульчинської, Мурованокуриловецької та Літинської райдержадміністрацій спільно з районними радами активізувати роботу щодо виділення додаткових коштів з місцевих бюджетів на комп’ютеризацію та забезпечення доступу до інтернет-мережі закладів сімейної медицини в сільській місцевості.

 7. Департаменту освіти і науки облдержадміністрації (Івасюк І.Д.), райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад:

 1) до 01 вересня 2017 року забезпечити придбання шкільних автобусів за рахунок співфінансування з державного та місцевого бюджетів;

 2) забезпечити суворий контроль за споживанням освітніми закладами області паливо-енергетичних ресурсів;

 3) до 01 січня 2018 року забезпечити прийняття в експлуатацію шкіл в с. Зведенівка Шаргородського району та в с. Михайлівка Гайсинського району;

 4) продовжити реконструкцію Сосонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Вінницького району.

 8. Службі у справах дітей облдержадміністрації (Дорош Т.С.), райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад продовжити роботу щодо профілактики соціального сирітства, дитячої бездоглядності та безпритульності.

 9. Управлінню фізичної культури та спорту облдержадміністрації (Чернявський С.В.), райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад:

 1) протягом другого-третього кварталу 2017 року забезпечити залучення не менше 13% дітей шкільного віку до занять у спортивних секціях дитячо-юнацьких спортивних шкіл усіх територій (у містах і районах);

 2) продовжити будівництво сучасних комплексних спортивних майданчиків зі штучним покриттям та тренажерним обладнанням, в тому числі за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку і субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

 10. Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації (Вовченко С. Д.), райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад в ході реалізації державної політики у сфері захисту населення і територій області від можливих надзвичайних ситуацій протягом 2017 року забезпечити:

 1) удосконалення заходів щодо захисту населення, яке потрапляє у зону прогнозованого ураження при виникненні надзвичайних ситуацій на складах зберігання озброєння, боєприпасів Міністерства оборони України, розташованих на території області;

 2) виконання Плану основних заходів Пілотного проекту щодо організації заходів цивільного захисту населення спроможних територіальних громад, що створюються відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

 11. Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації (Вовченко С.Д.), райдержадміністраціям,   виконкомам   міських   рад   міст обласного значення та  об’єднаних територіальних громад у взаємодії з військовими комісаріатами та правоохоронними органами області забезпечити:

 1) виконання заходів Комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області на 2016-2020 роки «Безпечна Вінниччина – взаємна відповідальність влади та громад», затвердженої рішенням 4 сесії обласної Ради 7 скликання від 11 лютого 2016 року № 35;

 2) практичну реалізацію планів шефства над підшефними військовими частинами, зокрема над тими, що закріплені за областю Указом Президента України від 11 лютого 2016 року № 44/2016 «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України» та іншими військовими частинами, які дислокуються на території області;

 3) здійснення робіт з інженерного дооблаштування українсько-молдовського державного кордону, будівництва та облаштування місцевих пунктів пропуску.

 12. Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації (Заболотна Н. М.), райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад:

 1) забезпечити у травні 2017 року своєчасну виплату щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни;

 2) активізувати роботу робочих груп з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та реалізації державної політики у сфері зайнятості населення, з метою подолання нелегального використання найманої праці та виплат заробітної плати нижче встановленого мінімуму.

 13. Департаменту фінансів облдержадміністрації (Копачевський М.А.), райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад у 2017 році вжити вичерпних заходів щодо:

 1) виконання всіх місцевих бюджетів за доходами;

 2) виконання частини четвертої статті 77 Бюджетного кодексу України в частині забезпечення у повному обсязі потреби в бюджетних призначеннях на оплату праці з нарахуваннями працівникам бюджетних установ, а також на проведення розрахунків за енергоносії та комунальні послуги, які споживаються бюджетними установами, зокрема закладів, які обслуговують населення об’єднаних територіальних громад і фінансуються з районних бюджетів;

 3) забезпечення повного використання субвенцій з державного та обласного бюджетів, що будуть отримані у 2017 році, а у разі необхідності –  виділення коштів з місцевих бюджетів на співфінансування видатків за вказаними субвенціями.

 14. Головному управлінню Пенсійного фонду України у Вінницькій області (Корчака О.С.), райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значення активізувати співпрацю з територіальними управліннями юстиції щодо стягнення заборгованості, яка перебуває на примусовому виконанні в органах державної виконавчої служби.

 15. Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації (Мережко В.М.), райдержадміністраціям, рекомендувати виконкомам міських рад міст обласного значення:

 1) запровадити та забезпечити здійснення постійного моніторингу закупівель за бюджетні кошти;

 2) вирішити питання щодо введення додаткової посади в структурних підрозділах з питань економіки для забезпечення проведення моніторингу закупівель за бюджетні кошти.

 16. Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації (Мережко В.М.) та рекомендувати Головному управлінню Державної фіскальної служби у Вінницькій області (Осмоловський Р.В.), управлінню Держпраці у Вінницькій області (Марунько В.В.), в межах повноважень, до 01 липня 2017 року провести відповідну роботу щодо виявлення причин зменшення кількості офіційно працюючих у суб’єктів господарювання в Іллінецькому, Могилів-Подільському та Теплицькому районах та вжити заходи щодо недопущення в подальшому зменшення кількості такої категорії осіб.

 17. Райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад, структурним підрозділам облдержадміністрації, зазначеним у цьому розпорядженні, щоквартально до 05 числа місяця, наступного за звітним періодом, інформувати структурні підрозділи облдержадміністрації про виконання: пунктів 3, 4 – Департамент житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації, пункту 5 – Департамент будівництва, містобудування та архітектури облдержадміністрації, пункту 6 – Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації, пункту 7 – Департамент освіти і науки облдержадміністрації, пункту 8 – службу у справах дітей облдержадміністрації, пункту 9 – управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації, пунктів 10, 11 – Департамент цивільного захисту облдержадміністрації, пункту 12 – Департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, пункту 13 – Департамент фінансів облдержадміністрації, пункту 14 –  Головне  управління  Пенсійного  фонду України у Вінницькій області, пункту 15 – Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації.

 18. Структурним підрозділам облдержадміністрації, окремим територіальним органам міністерств та інших центральних органів виконавчої влади проаналізувати і узагальнити надані матеріали, забезпечити інформування організаційного відділу апарату облдержадміністрації щоквартально до 15 числа місяця, наступного за звітним періодом.

 19. Організаційному відділу апарату облдержадміністрації (Затула М.Б.) про виконання цього розпорядження інформувати щоквартально до 20 числа місяця, наступного за звітним періодом голову облдержадміністрації та його заступників.

 20. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника, заступників голови облдержадміністрації відповідно до розподілу обов’язків.

 

 

Голова обласної державної

          адміністрації                                                                          

В. КОРОВІЙ