ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

29 липня 2019 року                                              № 560

 

Про підсумки соціально-економічного розвитку області за перше півріччя 2019 року

 

Відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації», рішення колегії облдержадміністрації від 17 липня 2019 року та з метою реалізації у 2019 році в області пріоритетних завдань Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року, затвердженої рішенням 38 сесії обласної Ради 6 скликання від 24 червня 2015 року № 893:

1. Департаменту фінансів облдержадміністрації (М. Копачевський) спільно з райдержадміністраціями, виконкомами міських рад міст обласного значення, сільських, селищних, міських та рад об’єднаних територіальних громад до кінця поточного року забезпечити повне використання субвенцій з державного та обласного бюджетів, одержаних у 2019 році, у разі необхідності, забезпечити виділення коштів з місцевих бюджетів на співфінансування видатків, що здійснюються за рахунок вказаних субвенцій.

2. Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації (М. Ткачук) спільно з райдержадміністраціями до кінця 2019 року сприяти своєчасному виконанню суб’єктами господарювання договірних зобов’язань з виплати орендної плати за земельні частки (паї).

3. Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації (С. Волков) спільно з райдержадмі-ністраціями, виконкомами міських рад міст обласного значення, сільських, селищних, міських рад та рад об’єднаних територіальних громад:

1) упродовж 2019 року продовжити роботу щодо реалізації місцевих програм з енергозбереження та розширити напрямки роботи з підтримки населення до впровадження відновлювальних джерел енергії;

2) упродовж липня-жовтня 2019 року забезпечити підготовку об’єктів житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та соціальної сфери до опалювального сезону 2019-2020 рр.

4. Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації (Л. Грабович) спільно з райдержадміністраціями, виконкомами міських рад міст обласного значення, сільських, селищних, міських та рад об’єднаних територіальних громад упродовж другого півріччя 2019 року забезпечити виконання статей 51 та 77 Бюджетного кодексу України в частині утримання керівниками неприбуткових комерційних підприємств чисельності працівників та здійснення фактичних видатків на заробітну плату, зокрема усіх видів виплат, відповідно до законів України, з метою недопущення утворення до кінця року простроченої кредиторської заборгованості з виплат заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я.

5. Департаменту освіти і науки облдержадміністрації (В. Буняк) спільно з райдержадміністраціями, виконкомами міських рад міст обласного значення, сільських, селищних, міських та рад об’єднаних територіальних громад, керівниками закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти забезпечити:

 1) упродовж серпня 2019 року організацію проведення вступної кампанії випускників, звернувши особливу увагу на забезпечення прав дітей із сімей вимушених переселенців;

 2) упродовж третього кварталу 2019 року:

провести капітальні та поточні ремонти в освітніх закладах (100,0 млн грн);

капітально відремонтувати спортивні споруди у 5 освітніх закладах;

3) до кінця 2019 року:

продовжити роботу з відновлення закладів дошкільної освіти, відкриття нових груп у закладах, які функціонують;

забезпечити контроль за станом робіт щодо виведення 6 котелень загальноосвітніх навчальних закладів з підвальних приміщень;

продовжити дооснащення котелень альтернативними котлами у 4 закладах;

реконструювати системи опалення у 20 освітніх закладах;

провести реконструкцію даху у 25 освітніх закладах;

забезпечити придбання 16 шкільних автобусів за рахунок співфінансування з державного та місцевого бюджетів.

 6. Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадмі-ністрації (Н. Заболотна) спільно з райдержадміністраціями, виконкомами міських рад міст обласного значення упродовж 2019 року вжити заходи щодо:

1) забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей за рахунок коштів державного бюджету, а також використання у повному обсязі коштів, передбачених в обласному, місцевому бюджетах та інших залучених коштів на рівні, не нижчому ніж у 2018 році;

2) використання у повному обсязі коштів державного бюджету для своєчасного забезпечення санаторно-курортним лікуванням пільгових категорій громадян.

7. Райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значення, сільських, селищних, міських та рад об’єднаних територіальних громад щоп’ятниці до кінця 2019 року інформувати Департамент освіти і науки облдержадміністрації щодо використання коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

 8. Райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значення, сільських, селищних, міських та рад об’єднаних територіальних громад, структурним підрозділам облдержадміністрації, зазначеним у цьому розпорядженні, щоквартально до 10 числа місяця, наступного за звітним періодом, інформувати про виконання заходів: щодо пункту 1 – Департамент фінансів облдержадміністрації; пункту 2 – Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації; пункту 3 – Департамент житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації; пункту 4 – Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації; пунктів 5, 7 – Департамент освіти і науки облдержадміністрації; пункту 6 – Департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації.

9. Структурним підрозділам облдержадміністрації узагальнювати одержані матеріали та інформувати організаційний відділ апарату облдерж-адміністрації щоквартально до 15 числа місяця, наступного за звітним.

10. Організаційному відділу апарату облдержадміністрації (М. Затула) за результатами проведеної роботи щоквартально до 25 числа місяця, наступного за звітним періодом, інформувати голову облдержадміністрації.

11. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника, заступників голови облдержадміністрації відповідно до розподілу обов’язків.

 

Голова обласної державної

          адміністрації                                                             

      Валерій КОРОВІЙ