РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

09 червня 2020 року

Вінниця

    № 366

 

Про обласний міжвідомчий оперативний 

штаб із координації проведення

оздоровлення та відпочинку дітей 

 

Відповідно до статей 6 і 22, 39 Закону України  «Про місцеві державні адміністрації», статті 34 Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» (зі змінами), наказу Міністерства соціальної політики України  від 29 липня 2015 № 780 «Про затвердження Положення про центральний міжвідом-чий штаб з координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 серпня 2015 року за № 988/27433, Обласної цільової соціальної програми оздоровлення, відпочинку дітей, розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на 2020 – 2024 роки, затвердженої рішенням 41 сесії обласної Ради 7 скликання від 17 грудня 2019 року № 890, з метою належної  організації оздоровлення та відпо-чинку дітей органами виконавчої влади, установами, підприємствами та органі-заціями, забезпечення координації у сфері оздоровлення та відпочинку дітей:  

1. Утворити обласний міжвідомчий оперативний штаб із координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей  у складі згідно з додатком та затвердити положення про нього, що додається.

2. Райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значен-ня, виконкомам сільських селищних міських рад об’єднаних територіальних громад утворити відповідні оперативні штаби із координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей.

3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Наталю Заболотну.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації                                   

Владислав СКАЛЬСЬКИЙ


 

Додаток

до розпорядження голови

облдержадміністрації

09 червня 2020 року № 366

 

 

СКЛАД

обласного міжвідомчого оперативного штабу із координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей

 

СКАЛЬСЬКИЙ

Владислав Володимирович

голова облдержадміністрації, голова облас-ного міжвідомчого оперативного штабу

ЗАБОЛОТНА

Наталя Михайлівна

заступник голови облдержадміністрації, заступник голови обласного міжвідомчого оперативного штабу

МЕЛЬНИК

Олександр Васильович

заступник директора Департаменту соціаль-ної та молодіжної політики облдержадмі-ністрації, секретар обласного міжвідомчого оперативного штабу

БУНЯК

Володимир Володимирович

заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації

ВАСИЛЮК

Світлана Михайлівна

директор Департаменту інформаційної діяль-ності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

ГРАБОВИЧ

Людмила Олексіївна

директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації

ДЕРНОВА

Ольга Миколаївна

начальник управління культури і мистецтв облдержадміністрації

ДОРОШ

Тетяна Станіславівна

начальник служби у справах дітей обл-держадміністрації

ЗАЙЦЕВА

Валентина Григорівна

директор державної установи «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України» (за згодою)

 

ІЩЕНКО

Іван Володимирович

начальник Головного управління Національ-ної поліції у Вінницькій області (за згодою)

КОЛЕСНИК

Микола Павлович

голова федерації профспілок Вінницької області (за згодою)

КОПАЧЕВСЬКИЙ

Микола Анатолійович

директор Департаменту фінансів облдерж-адміністрації

МАРУНЬКО

Володимир Васильович

начальник Управління Держпраці у Він-ницькій області (за згодою)

 

САЛЕЦЬКИЙ

Ігор Олександрович

начальник управління у справах національ-ностей та релігій облдержадміністрації

СИДОРУК

Григорій Павлович

начальник Головного управління Держпрод-споживслужби у Вінницькій області (за згодою)

СТОЯЛОВА

Олена Володимирівна

директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

 

ЧЕРНЯВСЬКИЙ

Сергій Володимирович

начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

ШЕВЧУК

Руслан Богданович

начальник Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області (за згодою)                                               

 

 

 

Заступник директора Департаменту

соціальної та молодіжної політики

облдержадміністрації         

Олександр МЕЛЬНИК

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови

облдержадміністрації

                                                                                   09 червня 2020 року № 366

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про обласний міжвідомчий оперативний штаб із координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей

 

  1. Обласний міжвідомчий оперативний штаб із координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей  (далі – обласний штаб) є консультативно-дорадчим органом при голові облдержадміністрації, утворений з метою сприяння постійному вдосконаленню державної політики у сфері оздоровлення та відпочинку дітей, забезпечення узгодженості дій органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій  у вирішенні питань, пов’язаних із створенням безпечних умов для якісного відпочинку та оздоровлення дітей.
  2. Персональний склад обласного штабу затверджується розпорядженням голови облдержадміністрації.
  3. Обласний штаб у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, актами Кабінету Міністрів України, нормативно-правовими актами Міністерства соціальної політики, розпорядженнями голови облдержадмі-ністрації та цим Положенням.
  4. Основними завданнями обласного штабу є координація дій місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств та організацій, спрямованих на удосконалення діяльності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку усіх типів та форм власності, на забезпечення оздоровлення і відпочинку дітей області, перш за все дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.
  5. Обласний штаб відповідно до покладених на нього завдань: проводить моніторинг стану підготовки та проведення оздоровчої кампанії, якості надання послуг із оздоровлення та відпочинку дітей, безпеки перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку; вносить в установленому порядку на розгляд облдержадміністрації пропозиції з удосконалення роботи щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей в області; налагоджує співпрацю місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, власників дитячих закладів, підприємств, установ та організацій, причетних до організації оздоровчого процесу та безпосередньо дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.
  6. Обласний штаб має право: утворювати у разі потреби робочі групи, залучати до участі у них представників місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, спеціалістів окремих галузей (за згодою); отримувати в установленому законом порядку від місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, обласних підприємств, установ і організацій інформацію з питань, що належать до компетенції обласного штабу та розглядати їх на своїх засіданнях.
  7. До складу обласного штабу входять: голова обласного штабу, заступник голови обласного штабу, члени обласного штабу, секретар. Головою обласного штабу є голова облдержадміністрації. Заступником голови обласного штабу є заступник голови облдержадміністрації відповідно до розподілу обов’язків. Секретарем є представник структурного підрозділу облдержадміністрації, відповідального за реалізацію державної політики у сфері оздоровлення та відпочинку дітей. У разі відсутності голови обласного штабу його обов’язки виконує заступник. До складу обласного штабу можуть входити представники зацікавлених територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, профспілок на обласному рівні (за згодою).
  8. Основною формою роботи обласного штабу є засідання, що проводяться у разі потреби. Засідання обласного штабу веде його голова, а у разі його відсутності – заступник голови. Підготовка матеріалів до розгляду на засіданні обласного штабу та проекту рішень забезпечується секретарем.
  9. Рішення обласного штабу приймаються простою більшістю голосів членів обласного штабу, присутніх на засіданні, та оформлюються у вигляді протоколу, підписаного головою обласного штабу та секретарем.

       10. Організаційне забезпечення діяльності обласного штабу здійснює Департамент соціальної та молодіжної політики  облдержадміністрації