РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

11 червня 2020 року

Вінниця

№ 372

 

Про навігацію на водних

об'єктах області у 2020 році

 

Відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Правил користування водними об’єктами для плавання на маломірних (малих) суднах у Вінницькій області, затверджених рішенням 38 сесії обласної Ради 7 скликання від 26 червня 2019 року № 847, з метою упорядкування використан-ня маломірних (малих) суден, забезпечення безпеки руху суден та поперед-ження нещасних випадків з людьми на воді:

1. Установити термін дії навігації на водних об’єктах області для маломірних (малих) суден у річках та їх притоках, у водосховищах, озерах, ставках, річки Дністер та у Дністровському водосховищі з 18 червня 2020 року до настання льодоставу, але не пізніше 30 листопада 2020 року.

2. Райдержадміністраціям, виконавчим комітетам міських рад міст обласного значення:

1) довести до відома власників маломірних (малих) суден, що експлуатація та стоянка суден, які не зареєстровані і не пройшли щорічного техогляду та не мають нанесених бортових номерів, на водних об'єктах області забороняється;

2) з відкриттям навігації, забезпечити контроль за дотриманням вимог безпеки судноплавства маломірних (малих) суден, розташованих на підзвітній території;

3) привести до відкриття сезону на воді рятувальні пости у відповідність до вимог чинного законодавства з питань охорони життя людей на водних об'єктах.

3. Керівникам районних, міських рятувально-водолазних служб організу-вати в сезон масового відпочинку людей на водних об'єктах патрулювання службовими катерами.

4. Керівникам суб’єктів господарювання, які використовують на водних об’єктах маломірні (малі) судна та лінійні причальні гідротехнічні споруди на базах і зонах відпочинку, мисливсько-рибальських господарствах, спортивних школах, таборах, водних станціях і прокатних базах до 16 червня 2020 року привести ці об’єкти у відповідність до вимог Положення про систему управління безпекою судноплавства на морському та річковому транспорті, затвердженого наказом Міністерства транспорту України від 20 листопада 2003 року № 904, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 19 грудня 2003 року № 1193/8514.

5. Могилів-Подільському прикордонному загону ім. Героя України старшого лейтенанта В’ячеслава Семенова Південного регіонального управ-ління Державної прикордонної служби України (Сергій Соколовський) вжити заходів щодо заборони користування у прикордонній смузі маломірними (малими) суднами, які не взяті на облік у адміністрації пристаней, причалів і пунктів базування та не зареєстровані в установленому законодавством порядку.

6. Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області (Іван Іщенко), управлінню патрульної поліції у Вінницькій області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України (Редван Усеінов), представ-нику Верхньодніпровського міжрегіонального управління Морської адміністра-ції (Роман Васкевич) в межах компетенції, посилити вимогливість до судново-діїв і власників суден щодо дотримання ними встановлених правил на водних об'єктах області.

7. Службі автомобільних доріг у Вінницькій області (Ігор Алексєєв), Вінницькій філії Центрального макрорегіону публічного акціонерного товариства «Укртелеком» (Володимир Кузнєцов), комунальному підприємству «Вінницяоблводоканал» (Олександр Чернятинський), публічному акціонерному товариству по газопостачанню та газифікації «Вінницягаз» (Олександр Кривак) з метою забезпечення безпеки судноплавства до 16 червня 2020 року привести у належний стан об’єкти, що знаходяться на судноплавних ділянках річок.

8. Це розпорядження набирає чинності з дня його офіційного опублікування в місцевих засобах масової інформації.

9. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Олександра Піщика.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації       

Владислав СКАЛЬСЬКИЙ