РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

11 червня 2020 року

Вінниця

№ 374

 

Про затвердження Положення про

комісію з надання фінансової підтримки

розвитку галузей садівництва,

виноградарства та хмелярства

 

Відповідно до пункту 5 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 липня 2005 року № 587, у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2020 року № 279:

1. Затвердити Положення про комісію з надання фінансової підтримки розвитку галузей садівництва, виноградарства та хмелярства, що додається.

2. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Здітовецького.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації                 

Владислав СКАЛЬСЬКИЙ

 

                       

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови

облдержадміністрації  

11 червня 2020  року № 374

 

 

 

П О Л О Ж Е Н Н Я

про комісію з надання фінансової підтримки розвитку галузей садівництва, виноградарства та хмелярства

 

1. Положення про комісію з надання фінансової підтримки розвитку галузей садівництва, виноградарства та хмелярства визначає основні завдання, повноваження комісії (далі – комісія) та організацію її роботи з визначення попередніх обсягів компенсації суб'єктам господарювання з урахуванням граничного обсягу такої компенсації та нормативів витрат на 1 га за придбаний садивний матеріал плодово-ягідних культур, винограду та хмелю (після закладення насаджень) у розмірі до 80 відсотків вартості (без урахування податку на додану вартість) та проведені роботи із спорудження шпалери і встановлення систем краплинного зрошення та придбання матеріалів, необхідних для проведення таких робіт, у розмірі до 30 відсотків вартості (без урахування податку на додану вартість) (після повного завершення монтажних робіт).

2. У своїй діяльності комісія керується Конституцією України, законами України, постановою Кабінету Міністрів України від 15 липня 2005 року  № 587  «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства» (далі Порядок), наказами Мінекономіки, іншими нормативно-правовими актами та цим Положенням.

3. Основним завданням діяльності комісії є організація збору заявок і документів, поданих суб’єктами господарювання для отримання фінансової підтримки, їх розгляд, формування зведених відомостей про фактичні витрати та попередні обсяги компенсації і висновків за результатами аналізу отриманих документів за встановленими формами, актів про фактичний обсяг виконаних робіт та витрат, а в разі надходження відповідного запиту Мінекономіки – інші підтвердні документи.

4. Комісія створюється наказом директора Департаменту агропромисло-вого розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

Очолює комісію директор Департаменту. Заступником голови комісії є начальник управління Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів, до компетенції якого входить питання виноградарства, садівництва і хмелярства.

До складу комісії входять також представники структурних підрозділів Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації, представники управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області, представники Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, представники громадських об’єднань з правом дорадчого голосу.

До складу комісії не можуть входити особи, які є працівниками, засновниками, власниками, акціонерами іншими пов’язаними особами суб’єктів господарювання – претендентів на часткову компенсацію.

5. Формою роботи комісіїє засідання, які скликаються її головою або його заступником (у разі відсутності голови  комісії) в міру надходження документів від суб’єктів господарювання про компенсацію та документів, наданих суб’єктами господарювання до 15 числа кожного місяця.

Засідання  комісії  веде голова комісії  або його заступник.

6. Підготовка матеріалів до розгляду комісії, а також ведення діловодства, покладаються на секретаря комісії, який є працівником Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадмі-ністрації.

7. У разі необхідності, для виконання покладених завдань, комісіямає право отримувати від суб’єктів господарювання, підприємств, установ та організацій відповідну інформацію.

8. Засідання комісії є правоможним, якщо в ньому бере участь не менше двох третин членів комісії (за винятком членів комісії з правом дорадчого голосу).

9. Члени комісії мають право:

ознайомлюватися з документами, поданими на розгляд комісії;

у разі незгоди з прийнятим рішенням висловлювати окрему думку, з оформленням її у письмовому вигляді;

брати участь у прийняті рішення шляхом голосування, за винятком членів комісії  з правом дорадчого голосу.

10. Рішення комісії схвалюється простою більшістю голосів її членів, які присутні на засіданні.

11. Результати засідання комісії оформляються протоколом, який підписує голова та секретар комісії.

12. За результатами засідання комісії голова або його заступник підписує відомість фактичних витрат та попередніх обсягів компенсації суб’єктам господарювання станом за відповідний період.

13. Комісія, незалежно від результатів розгляду документів, забезпечує подання Мінекономіки до 15 жовтня зведених відомостей про фактичні витрати та попередні обсяги компенсації і висновків за результатами аналізу отриманих документів за встановленими формами, актів про фактичний обсяг виконаних робіт та витрат, а в разі надходження відповідного запиту Мінекономіки — інші підтвердні документи.