РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

16 вересня 2020 року

Вінниця

     № 594

 

Про внесення змін до розпорядження

Голови обласної державної адміністрації

від 16 вересня 1997 року № 306

 

Відповідно до статті 22 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», з метою вшанування пам’яті великого українського письменника Михайла Коцюбинського та відзначення високохудожніх творів українських письменників:

1. Унести у додаток 1 до розпорядження Голови обласної державної адміністрації від 16 вересня 1997 року № 306 «Про Всеукраїнську літературну премію імені Михайла Коцюбинського» такі зміни: 

1) викласти абзац другий у такій редакції:

«Премія передбачає чотири номінації. На здобуття премії у першій номінації «Художня проза» можуть претендувати автори талановитих романів, повістей, книжок оповідань, новел, драматичних творів. У другій номінації «Поезія» – автори поетичних збірок, у яких відображено гуманістичні ідеали, одвічне прагнення народу до свободи, звеличено красу рідної землі і людських помислів. У третій номінації «Науково-популярна література» право на здобуття премії дістають дослідники мистецтва слова – автори монографій, розвідок, мемуарів, публіцистики, критичних есеїв, літературно-краєзнавчих нарисів. На здобуття премії у четвертій номінації «Дитяча література» претендують автори художніх творів для дітей та юнацтва та про дітей та юнацтво»;

2)викласти абзац п’ятий у такій редакції:

 

«Термін подання документів з 01 червня до 15 серпня»;

3) викласти абзац восьмий у такій редакції:

«Призовий фонд складає 100000 гривень. Лауреати премії у кожній номінації отримують диплом і грошову відзнаку по 25000 гривень кожен».

2. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження Голови обласної державної адміністрації від 21 грудня 2019 року № 974 «Про внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації від 16 вересня 1997 року № 306».

3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника Голови обласної державної адміністрації Наталю Заболотну.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації       

Сергій БОРЗОВ