РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

21 квітня 2021 року

Вінниця

     № 350

 

Про утворення обласної комісії

з прийняття рішень щодо компенсації

витрат суб’єктам господарювання,

які займаються виноградарством,

садівництвом і хмелярством

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15 липня 2005 року № 587 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства»:

 

  1. Утворити обласну комісію з прийняття рішень щодо компенсації витрат суб’єктам господарювання, які займаються виноградарством, садівництвом і хмелярством, у складі згідно з додатком та затвердити Положення щодо неї (додається).

 

  1. Визнати такими, що втратили чинність, розпорядження Голови обласної державної адміністрації від 22 травня 2020 року № 335 «Про деякі питання діяльності комісії з надання фінансової підтримки розвитку галузей садівництва, виноградарства та хмелярства» та від 11 червня 2020 року № 374 «Про затвердження Положення про комісію з надання фінансової підтримки розвитку галузей садівництва, виноградарства та хмелярства».

 

  1. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника Голови обласної державної адміністрації Сергія Здітовецького.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації 

Сергій БОРЗОВ


 

                                                                                 Додаток

до розпорядження Голови

обласної державної адміністрації

21 квітня 2021 року № 350

 

С К Л А Д

обласної комісії з прийняття рішень щодо компенсації витрат суб’єктам господарювання, які займаються  виноградарством, садівництвом і хмелярством

 

МЕРЕЖКО                  

Володимир Миколайович

директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації, голова комісії

КИРИЛЮК

Валентина Михайлівна

заступник начальника управління агропромислового розвитку – начальник відділу розвитку агропромислового виробництва Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації, заступник голови комісії

МАКАРЧУК

Олександр Васильович

головний спеціаліст відділу розвитку агропромислового виробництва Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації, секретар комісії

ВЕЛЬГУС

Юрій Володимирович

директор Вінницького відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств (за згодою)

ПАВЛИШЕН

Віталій Сергійович

начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та фінансового забезпечення –головний бухгалтер, член ліквідаційної комісії Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

СЕМЕНЮК

Анатолій Іванович

директор Корпорації «Вінницясадвинпром» (за згодою)

ТКАЧЕНКО

Юрій Михайлович

начальник відділу контролю у сфері насінництва та розсадництва Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області (за згодою)

 

 

Директор Департаменту міжнародного

співробітництва та регіонального розвитку

обласної державної адміністрації

Володимир МЕРЕЖКО

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження Голови

обласної державної адміністрації  

21 квітня  2021 року № 350

 

           

П О Л О Ж Е Н Н Я

про обласну комісію з прийняття рішень щодо компенсації витрат суб’єктам господарювання, які займаються  виноградарством, садівництвом і хмелярством

 

  1. Положення про обласну комісію з прийняття рішень щодо компенсації витрат суб’єктам господарювання, які займаються виноградарством, садівництвом і хмелярством, регулює порядок розгляду обласною комісією (далі – Комісія) документів, які підтверджують попередні обсяги компенсації для кожного суб’єкта господарювання з урахуванням граничного обсягу часткової компенсації та нормативів витрат на 1 гектар, що подаються суб’єктами господарювання на придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур, проведення робіт та придбання матеріалів для спорудження шпалер і встановлення систем краплинного зрошення, закупівлю техніки, механізмів та обладнання (зокрема, іноземного виробництва, які не виробляються в Україні) для проведення технологічних операцій у виноградарстві, садівництві і хмелярстві.

 

  1. Комісія утворюється розпорядженням Голови обласної державної адміністрації. Очолює Комісію директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації (далі – Департамент). Заступником голови Комісії є заступник начальника управління – начальник відділу розвитку агропромислового виробництва Департаменту.

До складу Комісії входять представники Департаменту, Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, Вінницького відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств та корпорації «Вінницясадвинпром».

До складу Комісії не можуть входити особи, які є працівниками, власниками, акціонерами суб’єктів господарювання – претендентів на державну компенсацію.

 

  1. Підготовка матеріалів до розгляду Комісією, а також ведення діловодства, покладаються на секретаря Комісії. Секретарем Комісії є головний спеціаліст відділу розвитку агропромислового виробництва Департаменту.

 

  1. У разі необхідності для виконання своїх повноважень Комісія має право отримувати від суб’єктів господарювання додаткову інформацію.
  2. Комісія проводить засідання після надходження заяв про компенсацію та документів, наданих суб’єктами господарювання після 01 травня (одноразово тільки у 2021 році) та 15 жовтня.

 

  1. Для отримання часткового відшкодування вартості за придбаний садивний матеріал та проведені роботи суб’єкти господарювання подають до 01 травня (одноразово тільки у 2021 році) та до 15 жовтня обласній комісії документи, відповідно до пункту 9 «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від       15 липня 2005 року № 587 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2021 року № 185), за такими напрямами:

 

1) придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур, винограду та хмелю;

 

2) проведення робіт та придбання матеріалів для спорудження шпалер і встановлення систем краплинного зрошення;

 

3) закупівлю техніки, механізмів та обладнання (зокрема, іноземного виробництва, які не виробляються в Україні) для проведення технологічних операцій у виноградарстві, садівництві і хмелярстві, згідно із затвердженим Мінекономіки переліком такої техніки, механізмів та обладнання.

 

  1. Обласна комісія перевіряє:

наявність повного пакета документів;

відповідність сортового складу садивного матеріалу Державному реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні на відповідний рік (з урахуванням вимог законодавства щодо строків його поширення);

реєстрацію сертифікатів на садивний матеріал вітчизняного виробництва у реєстрі сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал;

відповідність суб’єктів господарювання вимогам, визначених абзацом третім пункту 3 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства;

відповідність садивного матеріалу і робіт проєктній документації;

копії первинних бухгалтерських документів, зокрема документів про здійснення оплати товарів і послуг, що підтверджують заявлені до компенсації витрати;

інформацію, відображену на фотоматеріалах, що підтверджує факт садіння (ремонту) насаджень садивним матеріалом і робіт, що заявлені на компенсацію витрат.

 

  1. Вчасно поданими вважаються документи, які надійшли до Департаменту та зареєстровані у системі документообігу до 01 травня (одноразово тільки у 2021 році) та до 15 жовтня включно.

Документи, подані не у повному обсязі або оформлені неналежним чином, повертаються суб’єкту господарювання.

 

  1. Комісія на підставі поданих документів визначає попередні обсяги компенсації з урахуванням граничного обсягу часткової компенсації та нормативів витрат на 1 гектар.

 

  1. Комісія незалежно від результатів розгляду документів забезпечує подання до 15 травня (одноразово тільки у 2021 році) та до 01 листопада Мінекономіки зведених відомостей про фактичні витрати та попередні обсяги компенсації і висновків за результатами аналізу отриманих документів, зведених реєстрів техніки, механізмів та обладнання за формами, затвердженими Мінекономіки, актів про фактичний обсяг виконаних робіт та витрат, а у разі надходження відповідного запиту Мінекономіки – інших підтверджуючих документів.

 

  1. Засідання Комісії вважається правомочним, якщо у ньому бере участь не менше як дві третини його членів.

 

  1. Засідання Комісії веде голова або його заступник, а за їх відсутності – один із її членів, обраний рішенням Комісії.

 

  1. Члени Комісії мають право:

  ознайомлюватися з матеріалами, поданими на розгляд Комісії;

  наводити свої аргументи, висловлювати міркування з питань, що розглядаються;

  висловлювати окрему думку з оформленням її у письмовому вигляді;

  брати участь у прийнятті рішення шляхом голосування.

 

  1. Рішення Комісії схвалюється простою більшістю голосів її членів, які присутні на засіданні.

 

  1. Результати засідання Комісії оформляються протоколом, який підписує голова та члени Комісії.

 

  1. За результатами засідання голова Комісії або його заступник підписує відомість фактичних витрат та попередніх обсягів компенсації суб’єктам господарювання станом за відповідний період.