РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

24 травня 2021 року

Вінниця

     № 445

 

 Про організацію надання соціальних

послуг особам, які страждають на

психічні розлади та довготривало

перебувають у закладах з надання

психіатричної допомоги

 

Відповідно до статей 2, 23, 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про соціальні послуги», враховуючи лист Міністерства соціальної політики України від 13 квітня 2021 року № 6733/0/2–21/57 «Про організацію надання соціальних послуг особам, які страждають на психічні розлади та довготривало перебувають у закладах з надання психіатричної допомоги» та з метою вирішення соціальних питань осіб, які перебувають у закладах з надання психіатричної допомоги, не потребують подальшого стаціонарного лікування та потребують надання соціальних послуг, зокрема стаціонарного догляду: 

  1. Утворити міжвідомчу комісію щодо вирішення соціальних питань осіб, які перебувають у закладах з надання психіатричної допомоги, не потребують подальшого стаціонарного лікування та потребують надання соціальних послуг, зокрема стаціонарного догляду (далі – Міжвідомча комісія) у складі, згідно з додатком. 
  1. Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної державної адміністрації надати Міжвідомчій комісії узагальнену інформацію про опитування стосовно потреб осіб, які перебувають у закладах з надання психіатричної допомоги і потребують соціальних послуг. 
  1. Міжвідомчій комісії визначити щодо кожної особи, яка перебуває у закладі з надання психіатричної допомоги і не потребує подальшого стаціонарного лікування, проблемні питання, які унеможливлюють надання соціальних послуг, зокрема стаціонарного догляду та визначити шляхи їх вирішення.  
  1. Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації про результати проведеної роботи інформувати Міністерство соціальної політики України до 02 липня, 02 жовтня 2021 року та 03 січня 2022 року. 
  1. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника Голови обласної державної адміністрації Наталю Заболотну.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації                                                  

                           Сергій БОРЗОВ

 

Додаток
до розпорядження Голови
обласної державної адміністрації

24 травня 2021 року № 445

  

С К Л А Д

міжвідомчої комісії щодо вирішення соціальних питань осіб, які перебувають у закладах з надання психіатричної допомоги, не потребують подальшого стаціонарного лікування та потребують надання соціальних послуг, зокрема стаціонарного догляду

 

ЗАБОЛОТНА
Наталя Михайлівна

перший заступник Голови обласної державної адміністрації, голова Міжвідомчої комісії

КОЦЮБІВСЬКА

Ірина Сергіївна

 виконувач обов’язків директора Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації, заступник голови Міжвідомчої комісії

КОМІСАРЧУК

Майя Іллівна

начальник управління розвитку соціальних прослуг та взаємодії з ОТГ Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації, секретар Міжвідомчої комісії

БАРАНОВ

Віктор Олександрович

 

заступник начальника відділу соціально-виховної роботи та забезпечення прав засуджених Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції (за згодою)

БОНДАРЕНКО

Тетяна Вікторівна

 заступник директора Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної державної адміністрації – начальник управління медичної допомоги населенню

ГИСЕВА

Інна Антонівна

 

начальник відділу з питань громадянства, паспортизації, реєстрації та еміграції Управління Державної міграційної служби України у Вінницькій області (за згодою)

ГУРКОВСЬКА

Наталя Володимирівна

 

регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого у Вінницькій області (за згодою)

 

ДЕМКО

Світлана Василівна

 

голова Громадської організації «Асоціація захисту прав та допомоги людям з інвалідністю «ВІДКРИТІ СЕРЦЯ» (за згодою)

 

ЗАЯЦ

Іван Іванович

 заступник начальника управління – начальник відділу дільничних офіцерів поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області (за згодою)

КУЧЕРУК

Софія Олегівна

 

директор Комунального некомерційного підприємства «Вінницька обласна клінічна психоневрологічна лікарня ім. акад.

О. І. Ющенка Вінницької обласної Ради» (за згодою)

ЛУКІЯНОВА

Марина Дмитрівна

 директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області (за згодою)

САБАДАШ

Ірина Володимирівна

 

головний спеціаліст відділу надання соціальних послуг та взаємодії з ОТГ управління розвитку соціальних послуг та взаємодії з ОТГ Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації

 

Виконувач обов’язків директора

Департаменту соціальної та молодіжної

політики обласної державної адміністрації     

            Ірина КОЦЮБІВСЬКА