РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

09 червня 2021 року

Вінниця

     № 480

  

Про відмову у видачі ліцензії

 Відповідно до  Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 05 серпня 2015 року          № 609 «Про затвердження переліку органів ліцензування та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України», постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 22 березня 2017 року № 307 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення» (далі –Ліцензійні умови): 

  1. Відмовити Приватному акціонерному товариству «Оратівське районне підприємство «Агромаш» (ідентифікаційний код 03567380) у видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання згідно з пунктом 1 частини третьої статті 13 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності», а саме встановлення невідповідності здобувача ліцензії Ліцензійним умовам.

Відповідно до глави 5 Ліцензійних умов не допускається здійснення над ліцензіатом (здобувачем ліцензії) контролю у значенні, наведеному у статті 1 Закону України «Про захист економічної конкуренції», резидентами держав, що здійснюють збройну агресію проти України, у значенні, наведеному у  статті 1 Закону України «Про оборону України», та/або дії яких створюють умови для виникнення воєнного конфлікту та застосування воєнної сили проти України.

У підтвердних документах (додаток 4), поданих здобувачем ліцензії до заяви про отримання ліцензії від 27 травня 2021 року № 401521017775, з’ясовано, що кінцевий бенефіціарний власник Приватного акціонерного товариства «Оратівське районне підприємство «Агромаш» (ідентифікаційний код 03567380) Махмуд Хассан Юнес є громадянином Росії.

Однак відповідно до підпункту 6 пункту 1.7 Ліцензійних умов до заяви про отримання ліцензії здобувач ліцензії подає інформацію про підтвердження відсутності здійснення контролю за діяльністю суб’єкта господарювання у значенні, наведеному у статті 1 Закону України «Про захист економічної конкуренції», резидентами держав, що здійснюють збройну агресію проти України у значенні, наведеному у статті 1 Закону України «Про оборону України» (додаток 4).

Із поданих документів (додаток 4) неможливо встановити відповідність здобувача ліцензії Ліцензійним умовам, визначених главою 5.

Статтею 1 Закону України «Про оборону України» зазначено, що збройна агресія – застосування іншою державою або групою держав збройної сили проти України. Збройною агресією проти України вважається, зокрема, вторгнення або напад збройних сил іншої держави або групи держав на територію України, а також окупація або анексія частини території України.

У рішенні Ради національної безпеки і оборони України від 02 вересня 2015 року «Про нову редакцію Воєнної доктрини України», яке введено в дію Указом Президента України від 24 вересня 2015 року № 555/2015, регламентовано, що воєнна доктрина України (далі – Воєнна доктрина) ґрунтується на результатах аналізу та прогнозування воєнно-політичної обстановки, принципах оборонної достатності, без’ядерного статусу, високої готовності до оборони, системності оборонного планування, а також визначених Верховною Радою України засадах внутрішньої та зовнішньої політики. Основні положення Воєнної доктрини є похідними від Стратегії національної безпеки України, розвивають її положення за напрямами забезпечення воєнної безпеки та спрямовані, зокрема, на протидію агресії з боку Російської Федерації.

У  зверненні до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором, затвердженому постановою Верховної Ради України від 27 січня 2015 року № 129-VIII, Верховною Радою України визнано Російську Федерацію державою-агресором. 

  1. Повідомити здобувача ліцензії – Приватне акціонерне товариство «Оратівське районне підприємство «Агромаш» (ідентифікаційний код 03567380) про можливість повторної подачі до органу ліцензування нової заяви про отримання ліцензії на право провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання після усунення причин, що стали підставою для прийняття рішення про відмову у видачі ліцензії. 

       3. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника Голови обласної державної адміністрації Олександра Піщика.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації                                            

                                 Сергій БОРЗОВ