РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

23 червня 2021 року

Вінниця

     № 510

 

Про затвердження плану заходів

щодо складання прогнозу обласного

бюджету на 2022–2024 роки

 

Відповідно до статті 751 Бюджетного кодексу України, статей 13,18 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», постанови Кабінету Міністрів України від 31 травня 2021 року № 548 «Про схвалення Бюджетної декларації на 2022–2024 роки»: 

  1. Затвердити план заходів щодо складання прогнозу обласного бюджету на 2022–2024 роки (далі – План заходів), що додається. 
  1. Структурним підрозділам обласної державної адміністрації (головним розпорядникам коштів обласного бюджету) та рекомендувати місцевим органам виконовчої влади і органам місцевого самоврядування забезпечити виконання Плану заходів. 
  1. Департаменту фінансів обласної державної адміністрації забезпечити загальну координацію діяльності учасників бюджетного процесу з підготовки прогнозу обласного бюджету на 2022–2024 роки. 
  1. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника Голови обласної державної адміністрації Сергія Здітовецького.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації                                                          

                   Сергій БОРЗОВ


                                                                                                                                                        ЗАТВЕРДЖЕНО         

                                                                                                                                                        Розпорядження Голови   

                                                                                                                                                        обласної державної адміністрації

                                                                                                                                                        23 червня 2021 року № 510

 

ПЛАН ЗАХОДІВ

щодо складання прогнозу обласного бюджету на 2022–2024 роки

 

 

Зміст заходів

Термін виконання

 

Виконавці

 

1.                  

Здійснення аналізу виконання обласного бюджету у попередніх та поточному бюджетних періодах, виявлення тенденцій у виконанні дохідної та видаткової частин бюджету.

 

До 05 липня 2021 року

Департамент фінансів обласної державної адміністрації

2.                  

Доведення до головних розпорядників бюджетних коштів організаційно-методологічних засад складання прогнозу місцевого бюджету, визначених Міністерством фінансів України, та інструктивного листа щодо основних організаційних засад процесу підготовки пропозицій до прогнозу бюджету.

У триденний термін після отримання інформації від Міністерства фінансів України

Департамент фінансів обласної державної адміністрації

3.                  

Підготовка та надання Департаменту фінансів обласної державної адміністрації інформації про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на       2021 рік (очікувані показники), прогнозних показників економічного і соціального розвитку області на 2022 рік, а також наступні за плановим два бюджетних періоди з пояснювальною запискою до них.

До 05 липня 2021 року

Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації

4.                  

Надання Департаменту фінансів обласної державної адміністрації інформації щодо чисельності населення станом на 01 січня        2021 року у розрізі територіальних громад області.

До 01 липня 2021 року

Головне управління статистики у Вінницькій області

5.                  

Підготовка та надання Департаменту фінансів обласної державної адміністрації разом з поясненнями (зокрема, в частині фіскальних ризиків у майбутніх періодах) очікуваних надходжень у розрізі податків та зборів за 2021 рік та прогнозних обсягів доходів обласного бюджету на середньостроковий період у розрізі податків та зборів на 2022–2024 роки.

До 01 липня 2021 року

Головне управління Державної податкової служби у Вінницької області,

Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області,

структурні підрозділи обласної державної адміністрації, управління спільної комунальної власності територіальних громад Вінницької області

6.                  

Надання Департаменту фінансів обласної державної адміністрації інформації про:

   обсяги повернення до спеціального фонду обласного бюджету у 2022 році коштів за надані у минулі роки пільгові кредити молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла, обсяги відсотків за користування довгостроковим кредитом, наданим з обласного бюджету, та прогнозні обсяги цих коштів на 2023–2024 роки;

   обсяги повернення до спеціального фонду обласного бюджету в 2022 році коштів за надані в минулі роки пільгові кредити індивідуальним сільським забудовникам та прогнозні обсяги цих коштів на 2023–2024 роки;

   обсяги повернення коштів бюджетних позичок до спеціального фонду обласного бюджету у 2022 році та прогнозні обсяги цих коштів на 2023–2024 роки.

До 01 липня 2021 року

Управління розвитку територій та інфраструктури обласної державної адміністрації

 

 

7.                  

Прогнозування обсягів доходів обласного бюджету, визначення обсягів фінансування обласного бюджету, повернення кредитів до обласного бюджету та орієнтовних граничних показників видатків обласного бюджету, та надання кредитів з обласного бюджету на середньостроковий період  на підставі прогнозу економічного і соціального розвитку України та території, аналізу виконання обласного бюджету в попередніх та поточному бюджетних періодах.

До 07 липня 2021 року

Департамент фінансів обласної державної адміністрації

8.                  

Здійснення моніторингу ефективності реалізації обласних (регіональних) цільових програм на предмет доцільності їх подальшого фінансування за рахунок коштів обласного бюджету та інших джерел.

У разі необхідності фінансування у 2022 році видатків, що здійснюються відповідно до обласних (регіональних) програм, термін дії яких закінчується у 2021 році, вжити заходів щодо внесення відповідних змін для продовження їх дії у наступному бюджетному році або розроблення проєктів відповідних програм на наступні періоди.

До 09 липня 2021 року

Головні розпорядники бюджетних коштів обласного бюджету

9.                  

Розроблення та доведення до головних розпорядників бюджетних коштів інструкцій з підготовки пропозицій до прогнозу бюджету та орієнтовних граничних показників видатків й надання кредитів з обласного бюджету на середньостроковий період.

До 09 липня 2021 року

Департамент фінансів обласної державної адміністрації

10.             

Надання Департаменту фінансів обласної державної адміністрації пропозицій до прогнозу обласного бюджету (згідно із встановленими вимогами), аналітичних детальних розрахунків до них, пояснювальної записки з обґрунтуваннями необхідності врахування потреби в бюджетних коштах на утримання установ обласного підпорядкування, реалізацію обласних програм та заходів.

До 23 липня 2021 року

Головні розпорядники бюджетних коштів обласного бюджету

11.             

Надання Департаменту фінансів обласної державної адміністрації (для формування бюджету розвитку обласного бюджету) обсягів капітальних вкладень у розрізі пріоритетних обласних інвестиційних проєктів із зазначенням загальної вартості кожного наявного проєкту, загальних обсягів витрат, необхідних для розроблення та реалізації нових проєктів, а також обсяги таких видатків на відповідний бюджетний період у розрізі джерел фінансування та бюджетних програм, у межах доведених орієнтовних прогнозних показників на відповідний бюджетний період.

До 23 липня 2021 року

Головні розпорядники бюджетних коштів обласного бюджету

12.             

Здійснення аналізу поданих головними розпорядниками бюджетних коштів пропозицій до прогнозу обласного бюджету на відповідність доведеним орієнтовним граничним показникам видатків обласного бюджету та надання кредитів з обласного бюджету і вимогам доведених інструкцій.

До 30 липня 2021 року

Департамент фінансів обласної державної адміністрації

13.             

Проведення погоджувальних нарад з головними розпорядниками бюджетних коштів щодо узгодження показників прогнозу обласного бюджету.

До 06 серпня 2021 року

Департамент фінансів обласної державної адміністрації,

головні розпорядники бюджетних коштів обласного бюджету

14.             

Надання Департаменту фінансів обласної державної адміністрації інформації щодо обсягів, видів та напрямів використання міжбюджетних трансфертів, передбачених прогнозом місцевого бюджету для передачі обласному бюджету у 2022–2024 роках.

До 06 серпня 2021 року

Фінансові органи районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування

15.             

Доопрацювання прогнозу обласного бюджету за результатами проведених погоджувальних нарад та інформації, отриманої від структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

До 12 серпня 2021 року

Департамент фінансів обласної державної адміністрації

16.             

Подання прогнозу обласного бюджету обласній державній адміністрації.

До 13 серпня 2021 року

Департамент фінансів обласної державної адміністрації

17.             

Розгляд та схвалення прогнозу обласного бюджету.

До 01 вересня 2021 року

Обласна державна адміністрація

18.             

Подання прогнозу обласного бюджету разом із фінансово-економічним обґрунтуванням обласній Раді для розгляду в порядку, визначеному нею.

У п’ятиденний термін після схваленого прогнозу обласного бюджету

Обласна державна адміністрація

19.             

Супровід розгляду питання щодо прогнозу бюджету постійними комісіями обласної Ради та на пленарному засіданні обласної Ради у порядку, визначеному нею.

Відповідно до регламенту обласної Ради

Департамент фінансів обласної державної адміністрації,

головні розпорядники бюджетних коштів обласного бюджету

  

Директор Департаменту фінансів

обласної державної адміністрації                                             

                      Микола КОПАЧЕВСЬКИЙ