ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

24.05.2024

Вінниця

№ 47-р

 

Про затвердження Порядку використання
коштів обласного бюджету на виплату
стипендій провідним спортсменам
Вінницької області

 

Відповідно до статей 6, 22 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статей 20, 22, 91 Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 року № 252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану», Програми розвитку фізичної культури і спорту у Вінницькій області на 2021–2025 роки, затвердженої рішенням 10 сесії Вінницької обласної Ради 8 скликання від 25 червня 2021 року № 160, з метою підтримки і стимулювання розвитку спорту вищих досягнень у Вінницькій області, матеріального заохочення спортсменів для досягнення високих спортивних результатів

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

  1. Затвердити Порядок використання коштів обласного бюджету на виплату стипендій провідним спортсменам Вінницької області, що додається.
  1. Департаменту правового забезпечення Вінницької обласної військової адміністрації подати це розпорядження на державну реєстрацію до Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).
  1. Це розпорядження набирає чинності після державної реєстрації у Центральному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Київ) з моменту його оприлюднення.
  1. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталю Заболотну.

 

Начальник Вінницької обласної
військової адміністрації   

Сергій БОРЗОВ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження  начальника Вінницької

обласної військової адміністрації

24 травня 2024 р.  № 47-р

 

Порядок використання коштів обласного бюджету на виплату стипендій провідним спортсменам Вінницької області 

  1. Порядок використання коштів обласного бюджету на виплату стипендій провідним спортсменам Вінницької області (далі – Порядок) розроблено з метою цільового використання коштів обласного бюджету на реалізацію відповідних заходів в рамках Програми розвитку фізичної культури і спорту у Вінницькій області на 2021–2025 роки, затвердженої рішенням 10 сесії Вінницької обласної Ради 8 скликання від 25 червня 2021 року № 160 (далі – Програма розвитку фізичної культури і спорту), та підтримки і стимулювання розвитку спорту вищих досягнень у Вінницькій області.
  1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів обласного бюджету для здійснення виплат стипендій провідним спортсменам Вінницької області з олімпійських, неолімпійських видів спорту, які входять до програми Всесвітніх ігор, Всесвітніх ігор з єдиноборств та Всесвітньої шахової олімпіади, видів спорту осіб з інвалідністю (далі – стипендії), які здатні забезпечити успішний виступ на офіційних міжнародних спортивних змаганнях І та ІІ рангів, відповідно до Положення про Єдину спортивну класифікацію України, затвердженого наказом Міністерства молоді та спорту України від 11 жовтня 2013 року № 582, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 04 листопада 2013 року за № 1861/24393.
  1. Стипендії призначаються провідним спортсменам Вінницької області – переможцям, призерамофіційних міжнародних та всеукраїнських змагань, які виступають за Вінницьку область у рік призначення стипендії.
  1. Виплата стипендій здійснюється в межах коштів, передбачених на вказану мету в обласному бюджеті на відповідний рік. Головним розпорядником бюджетних коштів є Департамент гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації (далі – Департамент).
  1. Якщо кількість кандидатур, які відповідають критеріям на призначення стипендії і відповідно сума необхідних для цього коштів на виплату стипендій більша, ніж сума коштів, передбачених в обласному бюджеті на відповідний рік на виплату стипендій, а досягнення рівнозначні – перевага надається спортсмену з олімпійського виду спорту.
  1. На здобуття стипендій можуть висуватися кандидатури спортсменів зі складу збірних команд України. Обов’язковою умовою для одержання стипендії є здобуття призових місць на змаганнях І та ІІ рангів та чемпіонатах України (для олімпійських видів спорту) за попередній рік.
  1. Перелік кандидатур на отримання стипендії складається Департаментом на основі клопотань федерацій з відповідних видів спорту, закладів фізичної культури і спорту, громадських об’єднань фізкультурно-спортивної спрямованості, в яких вони навчаються (працюють) чи за які виступають ці спортсмени, та за високі спортивні досягнення на міжнародних змаганнях з олімпійських, неолімпійських видів спорту, видів спорту осіб з інвалідністю та передається на розгляд колегії Департаменту. Кандидатури на здобуття стипендії та відповідні розміри стипендії затверджуються рішенням колегії Департаменту.

Засідання колегії Департаменту вважається правомочним у разі присутності на ньому не менше, ніж дві третини від загальної кількості її членів. Рішення приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів та оформлюється протоколом, який підписують голова та секретар колегії Департаменту.

  1. Затверджені кандидатури на отримання стипендії, подають до Департаменту такі документи:

заяву в довільній формі;

копію паспорта громадянина України;

копію реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків або повідомлення про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті);

копію міжнародного номера банківського рахунку (IBAN).

  1. Розмір стипендії визначається на основі прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 01 січня року, на який призначається стипендія.
  1. Розміри стипендії:

спортсменам, які отримали ліцензії на участь в Олімпійських іграх або посіли там від першого до третього місця встановлюється стипендія у розмірі до 7 прожиткових мінімумів;

переможцям та призерам офіційних міжнародних змагань – до 6 прожиткових мінімумів, в залежності від рівня змагань, вікової категорії, виду спорту та програми;

спортсменам, які отримали ліцензії на участь в Паралімпійських, Дефлімпійських іграх або посіли там від першого до третього місця встановлюється стипендія у розмірі до 5 прожиткових мінімумів;

спортсменам, які посіли призові місця на чемпіонатах України (для олімпійських видів спорту) – до 5 прожиткових мінімумів.

  1. Стипендії виплачуються щомісячно у розмірах, зазначених у пункті 10 цього Порядку протягом календарного року з 01 січня поточного року.
  1. Стипендії призначаються розпорядженням начальника Вінницької обласної військової адміністрації на підставі рішення колегії Департаменту.
  1. Виплату стипендії може бути припинено або спортсмена може бути позбавлено стипендії розпорядженням начальника Вінницької обласної військової адміністрації за поданням колегії у разі порушення ним навчально-тренувального процесу, засудження за злочин або дискваліфікацію Міжнародним олімпійським комітетом, міжнародною спортивною організацією або спортивною федерацією з виду спорту, яка має статус національної, зниження спортивних результатів або переходу спортсмена до іншої області (іншої країни).
  1. Використання та обробка персональних даних, одержаних з метою виконання вимог цього Порядку здійснюється відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».
  1. Призначення та виплата стипендій здійснюється в рамках заходів Програми розвитку фізичної культури і спорту.

 

Директор Департаменту гуманітарної

політики Вінницької обласної

державної адміністрації    

Володимир БУНЯК

 

Завантажити. Розпорядження.pdf (Розмір - 146КБ)

Завантажити. Додаток.pdf (Розмір - 390КБ)