ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

31.05.2024

Вінниця

№ 51-р

 

Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету для виплати премій переможцям міжнародних, всеукраїнських, обласних  олімпіад, турнірів, ігор, конкурсів та педагогічним працівникам, які їх підготували

 

Відповідно до статей 6, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статей 20, 22, 91 Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 року № 252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану», Обласної цільової програми роботи з обдарованими дітьми та молоддю на 2023–2027 роки, затвердженої наказом начальника Вінницької обласної військової адміністрації від 03 січня 2023 року № 03, з метою підтримки та заохочення переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних олімпіад, турнірів, ігор, конкурсів та педагогічних працівників, які їх підготували 

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

  1. Затвердити Порядок використання коштів обласного бюджету для виплати премій переможцям міжнародних, всеукраїнських, обласних  олімпіад, турнірів, ігор, конкурсів та педагогічним працівникам, які їх підготували, що додається.
  1. Департаменту правового забезпечення Вінницької обласної військової адміністрації подати це розпорядження на державну реєстрацію до Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).
  1. Це розпорядження набирає чинності після державної реєстрації у Центральному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Київ) з моменту його оприлюднення.
  1. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталю Заболотну.

 

Начальник Вінницької обласної
військової адміністрації      

Сергій БОРЗОВ

 

   ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження начальника

Вінницької обласної військової

адміністрації

31 травня 2024 р.  № 51-р

 

Порядок використання коштів обласного бюджету для виплати премій переможцям міжнародних, всеукраїнських, обласних  олімпіад, турнірів, ігор, конкурсів та педагогічним працівникам, які їх підготували

  1. Порядок використання коштів обласного бюджету для виплати премій переможцям міжнародних, всеукраїнських, обласних олімпіад, турнірів, ігор, конкурсів та педагогічним працівникам, які їх підготували (далі – Порядок) визначає механізм використання коштів, передбачених в обласному бюджеті за Обласною цільовою програмою роботи з обдарованими дітьми та молоддю на 2023–2027 роки, затвердженої наказом начальника Вінницької обласної військової адміністрації від 03 січня 2023 року № 03 (далі – Обласна цільова програма).
  1. Премії переможцям міжнародних, всеукраїнських, обласних олімпіад, турнірів, ігор, конкурсів та педагогічним працівникам, які їх підготували (далі – Премії) присуджуються щорічно з метою підтримки та заохочення обдарованих здобувачів освіти, а також педагогічних і науково-педагогічних працівників до подальшої освітньої, творчої, наукової та інноваційної діяльності.
  1. Головним розпорядником бюджетних  коштів  є  Департамент гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації (далі – Департамент).
  1. Премії присуджуються:

1)  здобувачам освіти  закладів  загальної  середньої, позашкільної,  професійної  (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти – переможцям:

міжнародних олімпіад, турнірів, ігор, конкурсів;

IV (четвертого) етапу – на державному рівні та  III (третього) етапу – на рівні області  Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів;

4-го (підсумкового) етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості в номінаціях: «Література», «Історія України і державотворення»;

II (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»);

III етапу – Всеукраїнського (фінального) та II етапу – обласного  Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України;

2) педагогічним та науково-педагогічним працівникам, які підготували здобувачів освіти – переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних  олімпіад, турнірів, ігор, конкурсів.

  1. Одній особі одночасно  може  бути  присуджено  декілька  Премій відповідно до здобутих перемог на міжнародних, всеукраїнських, обласних олімпіадах, турнірах, іграх, конкурсах.
  1. Визначення кандидатур для отримання Премій здійснюється колегією Департаменту на підставі наказів Департаменту, подань органів управління у сфері освіти територіальних громад Вінницької області та адміністрацій відповідних закладів освіти, які подаються до Департаменту до 07 червня.
  1. Основною формою роботи колегії Департаменту є засідання. Засідання вважається правоможним у разі присутності на ньому не менше, ніж дві третини від загальної кількості її членів. Рішення приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів та оформлюється протоколом, який підписується головою та секретарем колегії Департаменту.
  1. Розмір Премій та їх кількість визначаються колегією Департаменту в межах коштів, передбачених в обласному бюджеті на відповідний рік в рамках заходів Обласної цільової програми.
  1. Премії присуджуються розпорядженням начальника Вінницької обласної військової адміністрації на підставі рішення колегії Департаменту.
  1. Виплата Премій здійснюється  Департаментом  на  підставі розпорядження начальника Вінницької обласної військової адміністрації один раз на рік в рамках проведення обласного свята «Таланти Поділля».
  1. Персональні дані осіб, отримані у зв’язку з реалізацією цього Порядку, збираються, обробляються та використовуються відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

 

Директор Департаменту гуманітарної

політики Вінницької обласної

державної адміністрації

Володимир БУНЯК

 

Завантажити. Розпорядження.pdf (Розмір - 123КБ)

Завантажити. Додаток.pdf (Розмір - 456КБ)