НАКАЗ

 

24 серпня 2022 року

         Вінниця

            № 1596

 

 Про заходи із вшанування Дня пам’яті

захисників України, які загинули

в боротьбі за незалежність, суверенітет

і територіальну цілісність України

 

 Відповідно до Указу Президента України від 23 серпня 2019 року № 621/2019 «Про День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України» з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців, учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзм, зміцнення патріотичного духу у суспільстві 

НАКАЗУЮ: 

  1. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації, районним військовим адміністраціям, рекомендувати виконавчим комітетам сільських, селищних та міських рад 29 серпня 2022 року: 

1) приспустити Державний Прапор України на будівлях органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій; 

2) обмежити проведення розважальних заходів, внесення відповідних змін до програм місцевого радіо і телебачення; 

3) сприяти використанню державними службовцями, працівниками органів місцевого самоврядування та громадськістю, як елементу одягу стилізованого знака пам’яті «Сонях»; 

4) покласти квіткові композиції до пам’ятних знаків, стел та могил захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. 

  1. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації видатки, пов’язані із здійсненням заходів, зазначених у пункті 1 цього наказу, профінансувати коштом, передбаченим в обласному бюджеті на інші заходи у сфері засобів масової інформації, відповідно до кошторису. 
  1. Управлінню у справах національностей та релігії обласної військової адміністрації рекомендувати керівникам релігійних організацій провести поминальні та заупокійні панахиди і богослужіння за загиблими захисниками України. 
  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Начальника обласної військової адміністрації Наталією Заболотною.

 

 

Начальник обласної

військової адміністрації                                                  

        Сергій БОРЗОВ