НАКАЗ

 

30 серпня 2022 року

Вінниця

№ 1660

 

Про організацію початку 2022–2023

навчального року в закладах освіти області

 

 

Відповідно до статті 22 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», постанови Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 року № 711 «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні»:

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Розпочати 2022–2023 навчальний рік в закладах дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої (які фінансуються з обласного бюджету) освіти області 01 вересня 2022 року.

 

  1. Департаменту гуманітарної політики обласної військової адміністрації забезпечити проведення 01 вересня в закладах дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти першого уроку за темою: «Ми українці: честь і слава незламним!» та уроку за темою: «Єдиний урок з безпеки».

 

  1. Департаменту гуманітарної політики обласної військової адміністрації, виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад спільно з закладами освіти забезпечити  організацію освітнього процесу:

 

        1) в очному режимі відповідно до актів комісії з оцінки будівель (споруд, приміщень) щодо можливості використання підготовлених в закладах освіти укриттів місткістю, яка гарантує укриття під час повітряної тривоги всіх учасників освітнього процесу, які перебувають у закладі;

 

        2) в дистанційному режимі за відсутності укриттів в закладах освіти, відповідно до заяв батьків здобувачів освіти та здобувачів освіти, які перебувають за кордоном або на тимчасово окупованих територіях;

 

        3) в змішаному режимі відповідно до актів комісії з оцінки будівель (споруд, приміщень) щодо можливості використання підготовлених в закладах освіти укриттів місткістю, яка не гарантує укриття під час повітряної тривоги всіх учасників освітнього процесу, які перебувають у закладі освіти та поданих батьками здобувачів освіти заяв щодо форм освітнього процесу.

 

  1. Керівникам закладів освіти забезпечити безумовне переривання освітнього процесу, що здійснюється в очному режимі в будівлях та приміщеннях закладів освіти, у разі включення сигналу «Повітряна тривога» або інших відповідних сигналів оповіщення.

 

  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Начальника обласної військової адміністрації Наталю Заболотну.

 

 

Начальник обласної

військової адміністрації 

Сергій БОРЗОВ