ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

НАКАЗ

 

04 листопада 2022 року

Вінниця

№ 2379

 

Про затвердження Порядку використання коштів

обласного бюджету для надання одноразової матеріальної

допомоги сім’ям працівників органів внутрішніх справ

та поліцейських Вінницької області, які загинули при

виконанні службових обов’язків

 

Відповідно до статей 20, 22, 91 Бюджетного кодексу України, статті 23 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 року № 252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану», Цільової програми соціального захисту населення Вінницької області на 2022-2026 роки, затвердженої рішенням 15 сесії Вінницької обласної Ради 8 скликання  від       24 грудня 2021 року № 300

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Затвердити Порядок використання коштів обласного бюджету для надання одноразової матеріальної допомоги сім’ям працівників органів внутрішніх справ та поліцейських Вінницької області, які загинули при виконанні службових обов’язків, що додається.

 

  1. Департаменту правового забезпечення Вінницької обласної державної адміністрації подати цей наказ на державну реєстрацію до Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції  (м. Хмельницький).

 

  1. Цей наказ набирає чинності після державної реєстрації у Центрально-Західному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Хмельницький), з моменту його оприлюднення

 

  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталю ЗАБОЛОТНУ.

 

Начальник Вінницької обласної

військової адміністрації

Сергій БОРЗОВ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Начальника Вінницької обласної

військової адміністрації

04 листопада 2022 року № 2379

 

Порядок

використання коштів обласного бюджету для надання одноразової матеріальної допомоги сім’ям працівників органів внутрішніх справ та поліцейських Вінницької області, які загинули при виконанні службових обов’язків

 

  1. Порядок використання коштів обласного бюджету для надання одноразової матеріальної допомоги сім’ям працівників органів внутрішніх справ та поліцейських Вінницької області, які загинули при виконанні службових обов’язків (далі – Порядок), визначає механізм використання коштів обласного бюджету, передбачених Цільовою програмою соціального захисту населення Вінницької області на 2022-2026 роки, затвердженої рішенням   15 сесії Вінницької обласної Ради 8 скликання від 24 грудня 2021 року № 300 (далі – Програма).

 

  1. Головним розпорядником коштів обласного бюджету для надання одноразової матеріальної допомоги сім’ям працівників органів внутрішніх справ та поліцейських Вінницької області, які загинули при виконанні службових обов’язків, є Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної державної адміністрації (далі – Департамент).

 

  1. Матеріальна допомога є безповоротною, адресною грошовою допомогою, що надається щорічно протягом дії Програми за рахунок коштів обласного бюджету.

 

  1. Персональні дані осіб, отримані у зв’язку з реалізацією цього Порядку, збираються, обробляються та використовуються відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

 

  1. Матеріальна допомога виплачується члену сім’ї загиблого працівника органів внутрішніх справ та/або поліцейського (дружина/чоловік які не одружились вдруге, діти, батьки) у розмірі 1000,00 грн.

 

  1. Для одержання матеріальної допомоги член сім’ї загиблого подає до Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, такі документи:

копію документа, що посвідчує особу громадянина України, іноземця або особи без громадянства (з пред’явленням оригіналу);

копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (не надається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті);

копію свідоцтва про смерть особи, яка загинула (з пред’явленням оригіналу);

копії документів, що підтверджують родинні зв’язки із загиблим.

 

  1. Головне управління Національної поліції у Вінницькій області формує список членів сімей, загиблих працівників органів внутрішніх справ та/або поліцейських, і подає його разом з клопотанням про виплату одноразової матеріальної допомоги Департаменту.

 

  1. Департамент, після одержання клопотання від Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, розробляє проєкт наказу Начальника Вінницької обласної військової адміністрації про затвердження списку членів сімей, загиблих при виконанні службових обов’язків працівників органів внутрішніх справ та поліцейських Вінницької області, які мають право на одержання одноразової матеріальної допомоги.

 

  1. На підставі наказу Начальника Вінницької обласної військової адміністрації Департамент у порядку, встановленому чинним законодавством, приймає рішення про виплату одноразової матеріальної допомоги членам сімей, загиблих при виконанні службових обов’язків працівників органів внутрішніх справ та поліцейських Вінницької області, за рахунок асигнувань, передбачених в обласному бюджеті за КПКВК 0813242 «Інші видатки на соціальний захист населення».

 

Директор Департаменту соціальної

та молодіжної політики Вінницької

обласної державної адміністрації   

Світлана ЯРМОЛЕНКО

    Додаток.pdf