НАКАЗ

 

08 грудня 2022 року

Вінниця

№ 2752

 

 Про затвердження Порядку

розподілу між місцевими бюджетами

додаткової дотації на здійснення

переданих з державного бюджету

видатків з утримання закладів освіти

та охорони здоров’я на 2023 рік

 

Відповідно до частини п’ятої статті 1036 Бюджетного кодексу України,

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Затвердити Порядок розподілу між місцевими бюджетами додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я на 2023 рік (далі - додаткова дотація), що додається.
  2. Розподілити додаткову дотацію згідно з додатком.
  3. Департаменту фінансів обласної військової адміністрації забезпечити погодження Кабінетом Міністрів України розподілу додаткової дотації.
  4. Це розпорядження набирає чинності з дня його видання, крім пункту 2 який набирає чинності з дня погодження Кабінетом Міністрів України розподілу додаткової дотації.
  5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Начальника обласної військової адміністрації Сергія Здітовецького.

         

 

Начальник обласної

військової адміністрації         

Сергій БОРЗОВ

 

 

     Додаток  1

     до наказу Начальника обласної

     військової адміністрації

     08 грудня 2022 року № 2752

                                                                                                               

 

Розподіл

додаткової  дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я між місцевими бюджетами Вінницької області на 2023 рік

 

 Код бюджету

Назва місцевого бюджету адміністративно – територіальної одиниці

Обсяг, тис. гривень

02100000000

Обласний бюджет Вінницької області

126 960,8

Усього

126 960,8

 

 

Директор Департаменту фінансів  

обласної військової адміністрації  

М. КОПАЧЕВСЬКИЙ     

 

     ЗАТВЕРДЖЕНО 

               Наказ Начальника обласної

               військової адміністрації

                                                                                      08 грудня 2022 року № 2752

                                                               

ПОРЯДОК

розподілу між місцевими бюджетами додаткової  дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я на 2023 рік

 

І.   Загальні положення

  1. Цей Порядок визначає механізм розподілу між місцевими бюджетами додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я, відповідно до положень Бюджетного кодексу України та Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік».
  2. Додаткова дотація спрямовується обласному бюджету на утримання закладів професійно-технічної освіти та закладів фахової передвищої освіти на видатки навчальних закладів, визначених у частині першій статті 1036 Бюджетного Кодексу України, крім видатків на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників.
  3. Критеріями, що впливають на розподіл коштів, визначаються такі фактори: 100 відсотків обсягу дотації спрямовується закладам професійно - технічної освіти області та закладам фахової передвищої освіти згідно розподілом (додаток 1 до наказу).

 

ІІПрикінцеві положення

  1. Усі визначення та терміни, що вказані у цьому Порядку, застосовуються виключно в частині загального фонду місцевих бюджетів.

 

  1. Належна сума додаткової дотації для обласного бюджету враховується у загальний обсяг ресурсів дохідної частини загального фонду обласного бюджету і спрямовується на видаткові призначення головних розпорядників коштів обласного бюджету.

 

 

Директор Департаменту фінансів  

обласної військової адміністрації

М.КОПАЧЕВСЬКИЙ