НАКАЗ

 

19 грудня 2022 року

          Вінниця

            № 2852

  

 

Про організацію та  проведення

новорічних і різдвяних свят

  

Відповідно до статей 22, 23 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Обласної програми підтримки сім’ї, запобігання домашньому насильству, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, попередження торгівлі людьми до 2026 року, затвердженої рішенням 15 сесії обласної Ради 8 скликання від 24 грудня 2021 року № 299 (зі змінами), з метою забезпечення високого організаційного рівня проведення заходів до новорічних та різдвяних свят, 

НАКАЗУЮ: 

  1. Районним військовим адміністраціям, виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад: 

1) забезпечити в населених пунктах організацію новорічних і різдвяних свят для дітей, насамперед дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітей військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків, дітей із малозабезпечених і багатодітних сімей, дітей загиблих героїв Небесної сотні, дітей внутрішньо переміщених осіб, дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, дітей учасників бойових дій, дітей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил, дітей осіб, смерть яких пов’язана з захистом Батьківщини; 

2) сприяти залученню суб’єктів господарювання для надання фінансової і гуманітарної допомоги школам-інтернатам, лікувально-профілактичним закладам, дитячим будинкам, центрам соціально-психологічної реабілітації дітей, малозабезпеченим багатодітним сім’ям з неповнолітніми дітьми; 

3) відповідно до розподілу, передбаченому додатком 1, надати  Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної військової адміністрації списки дітей з числа зазначених пільгових категорій з метою забезпечення  новорічними подарунками згідно з додатком 2.  

  1. Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної військової адміністрації: 

1) забезпечити організацію і проведення заходу «Новорічна ялинка» для дітей пільгових категорій, зокрема з гуманітарно-інформаційного хабу «Я – Маріуполь» із врученням новорічних подарунків (у кількості 1200 шт.)  в приміщенні Вінницького обласного молодіжного центру «Квадрат» у грудні 2022 року з дотриманням вимог безпеки, обумовлених дією воєнного стану; 

2) витрати, пов’язані із закупівлею новорічних подарунків та забезпеченням організаційних заходів, здійснити за рахунок коштів, передбачених в обласному бюджеті для Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної військової адміністрації на заходи державної політики з питань сім’ї. 

  1. Департаменту гуманітарної політики обласної військової адміністрації провести святкові новорічні і різдвяні концерти, театральні постановки, інші святкові дійства для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітей військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та журналістів, які загинули під час виконання службових обов`язків, дітей із малозабезпечених і багатодітних сімей, дітей загиблих героїв Небесної сотні, дітей внутрішньо переміщених осіб, дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, дітей учасників бойових дій, дітей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил, дітей осіб, смерть яких пов’язана з захистом Батьківщини у Вінницькому обласному українському  академічному музично-драматичному театрі ім. М. К. Садовського, Вінницькому обласному академічному  театрі ляльок, Вінницькій обласній філармонії ім. М. Д. Леонтовича з дотриманням вимог безпеки, обумовлених дією воєнного стану. 
  1. Департаментам обласної військової адміністрації: соціальної та молодіжної політики, гуманітарної політики, Службі у справах дітей обласної військової адміністрації організувати проведення новорічних та різдвяних свят для дітей, зокрема соціально вразливих категорій, вихованців шкіл-інтернатів, дитячих будинків-інтернатів системи соціального захисту, дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, дітей, які знаходяться у Вінницькому та Жмеринському центрах соціально-психологічної реабілітації дітей, дітей з інвалідністю, які проходять реабілітацію в закладах соціального спрямування. 
  1. Головному управлінню державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області забезпечити додержання вимог безпеки на об`єктах, що задіяні у проведенні новорічних та різдвяних свят. 
  1. Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної військової адміністрації забезпечити проведення профілактичних заходів щодо запобігання поширенню інфекційних захворювань серед дітей. 
  1. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації забезпечити висвітлення у засобах масової інформації заходів, пов’язаних із новорічними та різдвяними святами. 
  1. Структурним підрозділам обласної військової адміністрації, районним військовим адміністраціям, виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад інформувати Департамент соціальної та молодіжної політики обласної військової адміністрації про хід виконання цього наказу до 16 січня 2023 року для подальшого узагальнення та інформування обласної військової адміністрації до 27 січня 2023 року. 
  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Начальника обласної військової адміністрації Наталю Заболотну.

 

 

Начальник обласної

військової адміністрації             

                                           Сергій БОРЗОВ