ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

НАКАЗ

 

24.03.2023

Вінниця

№ 467

 

Про затвердження Критеріїв визначення

підприємств, установ і організацій, які мають

важливе значення для задоволення потреб

територіальних громад Вінницької

області в особливий період

 

Відповідно до статей 6, 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про правовий режим воєнного стану», указів Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», від 24 лютого 2022 року № 68/2022 «Про утворення військових адміністрацій», підпункту 4 пункту 2 Порядку та критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 року № 76,

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Затвердити Критерії визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для задоволення потреб територіальних громад Вінницької області в особливий період, що додаються.

 

  1. Департаменту правового забезпечення Вінницької обласної військової адміністрації подати цей наказ на державну реєстрацію до Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

 

  1. Цей наказ набирає чинності після державної реєстрації у Центральному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Київ) з моменту його оприлюднення.

 

  1. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

Начальник Вінницької

обласної військової адміністрації

Сергій БОРЗОВ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ  начальника

Вінницької обласної

військової адміністрації

24.03.2023 р. № 467

23.2023  №

 

Критерії

визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для задоволення потреб територіальних громад Вінницької області в особливий період

 

До підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для задоволення потреб територіальних громад Вінницької області в особливий період, належать суб’єкти господарювання, які зареєстровані на території Вінницької області та відповідають одному або кільком наступним критеріям:

 

  1. Критична необхідність функціонування підприємства для задоволення потреб відповідної територіальної громади під час дії воєнного стану, що письмово підтверджується галузевим структурним підрозділом Вінницької обласної військової адміністрації.

 

  1. Залучення підприємства для забезпечення потреб населення та оборони в особливий період, яке здійснюється відповідно до наказу начальника Вінницької обласної військової адміністрації, укладеного з нею договору або договору, укладеного з органами військового управління, правоохоронними органами тощо. Відповідність цьому критерію підтверджується наданням відповідних документів.

 

  1. Відсутність заборгованості із сплати податків, зборів та обов’язкових платежів, що контролюється органами податкової служби та підтверджується довідкою, отриманою у порядку, встановленому чинним законодавством.

 

  1. Стале функціонування підприємства на території відповідної територіальної громади під час дії воєнного стану, що підтверджується наданням стислої інформації про господарську діяльність.

 

  1. Загальна сума податків, зборів, платежів, нарахованих, утриманих та сплачених підприємством до місцевого бюджету протягом звітного податкового року перевищує 2,5 млн. грн, що підтверджується довідкою контролюючого органу, в якому на обліку перебуває підприємство.

 

  1. Релокація підприємства з територій, що наближені або знаходяться у зоні бойових дій, на територію Вінницької області. Факт релокації та функціонування на території Вінницької області підтверджується листом органу місцевого самоврядування, на територію якого переміщено підприємство.

 

Начальник відділу мобілізаційної

роботи апарату Вінницької

обласної військової адміністрації

Костянтин ПОПИХАЧ

Додаток.pdf