ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

НАКАЗ

 

28.03.2023

Вінниця

№ 480

 

Про повернення культової будівлі

 

Відповідно до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», Постанови Верховної Ради України від 23 квітня 1991 року № 998-XII «Про порядок введення в дію Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» та клопотання релігійної організації «Релігійна громада парафії Св. Іоана Богослова с. Іванківці Вінницько-Тульчинської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)» від 02 березня 2023 року № 1, враховуючи тривале користування релігійною громадою будівлею і майном відповідно до договору користування від 20 червня 1946 року, вкладення коштів у його збереження,

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Повернути у власність релігійної організації «Релігійна громада парафії Св. Іоана Богослова с. Іванківці Вінницько-Тульчинської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)» культову споруду – Іоано-Богословський храм, що розташований за адресою: вул. Т. Шевченка, буд. 27, с. Іванківці Козятинської міської територіальної громади Хмільницького району.
  1. Управлінню у справах національностей та релігій Вінницької обласної військової адміністрації здійснити передачу культової споруди – Іоано-Богословського храму, за актом приймання-передачі.
  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника начальника обласної військової адміністрації Наталю Заболотну.

 

 

Начальник обласної

військової адміністрації

Сергій БОРЗОВ