НАКАЗ

 

 

04 серпня 2022 року                     Вінниця                            № 1386 / 144

 

 

Про заборону проведення

масового публічного заходу

 

 

Відповідно до пункту 8 частини першої статті 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», з урахуванням листів Головного управління Національної поліції у Вінницькій області від 24 липня 2022 року № 1288/01/20-11/2022, Управління у справах національностей та релігій обласної військової адміністрації від 02 серпня 2022 року № 03-10/257, загрози життю і безпеці громадян в умовах повномасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України

 

НАКАЗУЄМО:

1. Заборонити проведення в період з 04 до 15 серпня 2022 року на території Вінницької області масових публічних заходів, зокрема хресної ходи та богослужіння навколо (в межах) населених пунктів Голинчинці та Зведенівка Джуринської територіальної громади Жмеринського району Вінницької області (Йосафатова долина).

2. Жмеринській районній військовій адміністрації ужити заходів контролю щодо забезпечення дотримання тимчасових обмежень у проведенні масових публічних заходів на території Жмеринського району, зокрема у місці проведення запланованої хресної ходи.

3. Начальникам районних військових адміністрацій:

довести вимоги цього наказу до населення та керівників релігійних громад району;

ужити заходів контролю щодо забезпечення дотримання тимчасових обмежень у проведенні масових публічних заходів на території району, зокрема під час пересування організованих груп людей.

4. Управлінню у справах національностей та релігій обласної військової адміністрації невідкладно поінформувати релігійні управління (об’єднання) про заборону проведення масових публічних заходів на території Вінницької області в період з 04 до 15 серпня 2022 року.

5. Коменданту Вінницької області та міста Вінниці Вадиму Москальцю забезпечити:

єдине управління визначеними силами та засобами Національної гвардії, Держприкордонслужби, Національної поліції, Служби безпеки України,  Державної служби України з надзвичайних ситуацій, розташованих на території області та координації їх дій під час здійснення заходів щодо забезпечення дотримання тимчасових обмежень у проведенні масових публічних заходів на території області;

залучення додаткових сил і засобів для забезпечення дотримання відповідних тимчасових обмежень, пов’язаних із дією на території Вінницької області комендантської години (в межах) населених пунктів Голинчинці та Зведенівка Джуринської територіальної громади Жмеринського району Вінницької області (Йосафатова долина).

6. Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області забезпечити:

дотримання законності та правопорядку в місці можливого масового скупчення людей в районі населених пунктів Голинчинці та Зведенівка Джуринської територіального громади Жмеринського району Вінницької області;

контроль за переміщенням на території області організованих груп громадян автомобільним та залізничним транспортом з метою недопущення їх участі у проведенні масових заходів.

7. Департаменту з питань інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації поінформувати мешканців області про вимоги цього наказу через засоби масової інформації.

8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Начальника обласної військової адміністрації Олександра Піщика.

 

 

Начальник обласної

військової адміністрації

 

                          

                            Сергій БОРЗОВ

 

 

Заступник командувача угруповання військ «Дністер»

Збройних Сил України

 

                   Олег МЕДВЕДЧУК