ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

НАКАЗ

 

18.09.2023

          Вінниця

            № 1213

 

Про внесення змін до Програми розвитку

особистих селянських, фермерських

господарств, кооперативного руху на селі

та дорадництва на 20212025 роки

 

Відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статті 91 Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 року № 252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану»

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Унести до Програми розвитку особистих селянських, фермерських господарств, кооперативного руху на селі та дорадництва на 2021–2025 роки, затвердженої рішенням 5 сесії обласної Ради 8 скликання від 26 лютого 2021 року № 68 (далі – Програма) такі зміни:

 

  • розділ V Програми викласти у такій редакції:

 

«V. Напрямки діяльності та заходи

 

Досягнення мети Програми здійснюватиметься шляхом реалізації заходів Програми за пріоритетними напрямами діяльності:

  1. Стимулювання діяльності особистих селянських та фермерських господарств, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та інших суб’єктів господарювання на селі, що реалізується шляхом:

1.1. Надання пільгових кредитів особистим селянським, фермерським господарствам, сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам та іншим суб’єктам господарювання на селі через Комунальну організацію «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» згідно з Правилами надання комунальною організацією «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» пільгових довгострокових кредитів позичальникам, затверджених рішенням 29 сесії обласної Ради 8 скликання від 30 вересня 2022 року № 415.

Для визначення пріоритетних напрямів кредитування та претендентів на отримання фінансової підтримки на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів Департамент агропромислового розвитку обласної військової адміністрації утворює комісію з надання фінансової підтримки на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів та затверджує положення про її роботу.

1.2. Виплати часткового відшкодування витрат за закуплені установку індивідуального доїння або (та) холодильну установку для зберігання і охолодження молока у межах фактичних витрат за закуплену фізичною особою  в поточному році для власного користування нову установку індивідуального доїння або (та) холодильну установку (ларі) вітчизняного виробництва, відповідно до Порядку використання коштів обласного бюджету на часткове відшкодування витрат за закуплені фізичними особами установку індивідуального доїння або (та) холодильну установку для зберігання і охолодження молока (додаток 6 Програми).

  1. Стимулювання діяльності виробників органічної сільськогосподарської продукції, що реалізується шляхом відшкодування витрат фермерським господарствам, сільськогосподарським кооперативам, фізичним особам- підприємцям та іншим суб’єктам господарювання на проведення та підтвердження відповідності виробництва органічної продукції (сировини) та видачу сертифіката відповідності у рослинництві, тваринництві та переробці сільськогосподарської продукції, зокрема у перехідний період, відповідно до Порядку використання коштів обласного бюджету на відшкодування витрат фермерським господарствам, сільськогосподарським кооперативам, фізичним особам-підприємцям та іншим суб’єктам господарювання у зв’язку із проведенням та підтвердженням відповідності виробництва органічної продукції (сировини) та видачою сертифіката відповідності у рослинництві, тваринництві та переробці сільськогосподарської продукції, в тому числі у перехідний період (додаток 8 Програми).
  2. Стимулювання діяльності сімейних фермерських господарств, які займаються виробництвом молока, що реалізується шляхом надання дотацій за приріст поголів’я корів молочного напряму продуктивності сімейному фермерському господарству за кожну прирощену корову молочного напряму продуктивності, на яку збільшено основне стадо протягом поточного року, відповідно до Порядку надання з обласного бюджету сімейному фермерському господарству дотації за приріст поголів’я корів молочного напряму продуктивності (додаток 7 Програми).
  3. Залучення інвестицій в розвиток аграрного бізнесу на селі, що реалізується шляхом залучення в аграрний бізнес на селі закордонних інвестицій через участь в міжнародних проектах технічної допомоги з можливістю часткового їх співфінансування за рахунок коштів обласного бюджету.
  4. Підвищення конкурентоспроможності аграрного сектору економіки, що реалізується шляхом відшкодування витрат на підготовку дорадників та експертів дорадників, підвищення їх кваліфікації та фінансування надання дорадчих послуг суб’єктам господарювання, що проводять свою діяльність у сільській місцевості, з питань розвитку аграрного виробництва та сільських територій.
  1. Інформування жителів області про реалізацію державної та регіональної політики у сфері аграрного виробництва і розвитку сільських територій, що реалізується шляхом:

6.1. Розміщення інформації про стан, перспективи розвитку та державну політику в галузі агропромислового виробництва у засобах масової інформації. Організація та проведення виставкових заходів, конференцій та ін.

6.2. Закупівлі, виготовлення та розповсюдження книг, брошур, буклетів, іншої друкарської продукції з питань розвитку аграрного виробництва та сільських територій.

  1. Фінансова підтримка сільськогосподарських товаровиробників з розрахунку на одиницю оброблювальних угідь, що реалізується шляхом надання бюджетних субсидій сільськогосподарським товаровиробникам  з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь на яких вирощувались овочі відкритого ґрунту.

Для забезпечення якісного виконання та дієвого контролю за реалізацією Програми розроблено Напрями діяльності та заходи із зазначенням строків виконання, виконавців, очікуваних результатів, які містяться у Додатку 5.      Виконання визначених Програмою завдань здійснюється шляхом послідовної реалізації заходів, спрямованих на розвиток та підтримку особистих селянських, фермерських господарств, кооперативного руху на селі та дорадництва у 2021–2025 роки.

Коригування Переліку завдань та заходів Програми та термінів їх виконання здійснюватиметься за необхідністю.»;

 

2) абзац 2 розділу VІ Програми викласти у такій редакції:

«Загальний орієнтовний обсяг фінансування Програми на 2021–2025 роки становить 127750,0 тис. грн, зокрема: 2021 рік – 17600,0 тис. грн, 2022 рік – 19100,0 тис. грн, 2023 рік – 27100,0 тис. грн, 2024 рік – 30350,0 тис. грн,       2025 рік – 33600,0 тис. грн»;

 

3) у позиціях 9–10 додатку 2 до рішення 5 сесії обласної Ради 8 скликання від 26 лютого 2021 року № 68 цифри «105700» та «105700» замінити, відповідно, цифрами «127750» та «127750»;

 

4) додаток 3 до рішення 5 сесії обласної Ради 8 скликання від 26 лютого 2021 року № 68 «Додаток 2: Ресурсне забезпечення Програми розвитку особистих селянських, фермерських господарств, кооперативного руху на селі та дорадництва на 2021–2025 роки» викласти у новій редакції, згідно з додатком 1;

 

5) додаток 4 до рішення 5 сесії обласної Ради 8 скликання від 26 лютого 2021 року № 68 «Додаток 3: Результативні показники Програми розвитку особистих селянських, фермерських господарств, кооперативного руху на селі та дорадництва на 2021–2025 роки» викласти у новій редакції, згідно з додатком 2;

 

6) доповнити додаток 5 до рішення 5 сесії обласної Ради 8 скликання від  26 лютого 2021 року № 68 «Додаток 4: Напрями діяльності та заходи Програми розвитку особистих селянських, фермерських господарств, кооперативного руху на селі та дорадництва на 2021–2025 роки» новим пунктом 10, згідно з додатком 3;

 

7) у додатку 6 до рішення 5 сесії обласної Ради 8 скликання від 26 лютого 2021 року № 68 «Додаток 5 до Програми розвитку особистих селянських, фермерських господарств, кооперативного руху на селі та дорадництва на   2021–2025 роки» абзац 6 викласти у такій редакції:

«Документи для отримання часткового відшкодування витрат на установку приймаються в межах виділених асигнувань на поточний рік.

У зв’язку з відсутністю фінансування у 2022 році на відшкодування витрат на установку, як виняток, документи для отримання часткового відшкодування витрат на установку, закуплену фізичною особою в 2022 році, подаються до    30 листопада 2023 року включно.».

 

  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника обласної військової адміністрації Сергія Здітовецького.

 

 

Начальник обласної

військової адміністрації

Сергій БОРЗОВ

 

Завантажити додатки.doc (108 КВ)