Про затвердження Порядку використання

коштів обласного бюджету на виплату

грошової винагороди за високі спортивні

досягнення на міжнародних змаганнях

спортсменам та їх тренерам

 

Відповідно до статей 6, 22 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», до статей 20, 22, 91 Бюджетного кодексу України постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 року № 252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану», Програми розвитку фізичної культури і спорту у Вінницькій області на 2021–2025 роки, затвердженої рішенням 10 сесії Вінницької обласної Ради 8 скликання від 25 червня 2021 року № 160, з метою відзначення спортсменів та їх тренерів, досягнення яких сприяють утвердженню міжнародного авторитету  України, заохочення до успішних виступів та високих спортивних результатів

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

  1. Затвердити Порядок використання коштів обласного бюджету на виплату грошової винагороди за високі спортивні досягнення на міжнародних змаганнях спортсменам та їх тренерам, що додається.
  1. Департаменту правового забезпечення Вінницької обласної військової адміністрації подати цей наказ на державну реєстрацію до Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).
  1. Це розпорядження набирає чинності після державної реєстрації у Центральному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Київ) з моменту його оприлюднення.
  1. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталю Заболотну.

 

Начальник Вінницької обласної
військової адміністрації 

Сергій БОРЗОВ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження начальника Вінницької

обласної військової адміністрації

березня 2024 р.  №

 

Порядок використання коштів обласного бюджету на виплату грошової винагороди за високі спортивні досягнення на міжнародних змаганнях спортсменам та їх тренерам 

  1. Порядок використання коштів обласного бюджету на виплату грошової винагороди за високі спортивні досягнення на міжнародних змаганнях спортсменам та їх тренерам (далі – Порядок) розроблено з метою цільового використання коштів обласного бюджету на реалізацію відповідних заходів в рамках Програми розвитку фізичної культури і спорту у Вінницькій області на 2021–2025 роки, затвердженої рішенням 10 сесії Вінницької обласної Ради 8 скликання від 25 червня 2021 року № 160 (далі – Програма розвитку фізичної культури і спорту).
  1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів для здійснення виплат грошових винагород спортсменам та їх тренерам за високі спортивні досягнення на міжнародних змаганнях з олімпійських, неолімпійських видів спорту, видів спорту осіб з інвалідністю за високі результати на офіційних міжнародних змаганнях в межах граничних розмірів грошових винагород спортсменам, передбачених додатком до цього Порядку.
  1. Грошові винагороди за високі спортивні результати на міжнародних змаганнях надаються спортсменам, які входять до складу збірної команди України з виду спорту та зайняли відповідне місце на змаганнях міжнародного рівня, а також їх особистим тренерам (тренерам-викладачам Вінниччини), які підготували переможців та призерів міжнародних змагань, у розмірі 50 відсотків від грошової винагороди спортсмену цього тренера.
  1. Грошова винагорода спортсмену та його тренеру надається лише один раз на рік, за виключенням Олімпійських ігор. У разі здобуття кількох результатів на одних змаганнях, грошова винагорода надається за найвищий результат. Перевага надається спортсменам з олімпійських видів спорту в олімпійських видах програми серед дорослих спортсменів.
  1. Якщо кількість кандидатур, які відповідають критеріям на виплату грошової винагороди більша, ніж сума коштів, передбачених в обласному бюджеті на відповідний рік на її виплату, а досягнення рівнозначні – перевага надається спортсмену з олімпійського виду спорту.
  1. У разі, якщо за один результат винагороду отримують декілька спортсменів чи тренерів, винагорода виплачується в рівній частині кожному. В командних видах програми та ігрових видах спорту винагорода виплачується пропорційно до кількісного складу учасників команди. Головним розпорядником бюджетних коштів є Департамент гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації (далі – Департамент).
  1. Перелік кандидатур на отримання грошової винагороди складається Департаментом, на основі клопотань федерацій з відповідних видів спорту та організацій фізкультурно-спортивного спрямування, в яких вони навчаються (працюють), чи за які виступають ці спортсмени та за високі спортивні досягнення на міжнародних змаганнях з олімпійських, неолімпійських видів спорту, видів спорту осіб з інвалідністю та передається на розгляд колегії Департаменту. Кандидатури на отримання грошової винагороди затверджуються рішенням колегії Департаменту.

Засідання колегії Департаменту вважається правомочним у разі присутності на ньому не менше, ніж дві третини від загальної кількості її членів. Рішення приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів та оформлюється протоколом, який підписують голова та секретар колегії Департаменту.

  1. Затверджені кандидатури на отримання грошової винагороди та їх тренери, подають до Департаменту такі документи:

заяву в довільній формі;

копію паспорта громадянина України;

копію реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків або повідомлення про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті);

копію міжнародного номера банківського рахунку (IBAN).

  1. Грошова винагорода призначається розпорядженням начальника Вінницької обласної військової адміністрації з урахуванням пропозицій, затверджених рішенням колегії Департаменту та за умови відповідності кандидатур вимогам цього Порядку.
  1. Використання та обробка персональних даних, одержаних з метою виконання вимог цього порядку здійснюється відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».
  1. Призначення та виплата грошової винагороди здійснюється за рахунок та в межах коштів, передбачених в обласному бюджеті на відповідний рік в рамках заходів Програми розвитку фізичної культури і спорту.

 

Директор Департаменту гуманітарної

політики Вінницької обласної

військової адміністрації

Володимир БУНЯК

 

Додаток

до  Порядку використання коштів обласного

бюджету на виплату грошової  винагороди

за високі спортивні досягнення на міжнародних

змаганнях спортсменам та їх тренерам

(пункт 2)

 

Граничні розміри грошових винагород спортсменам:

Вид змагань

Сума грошової винагороди (олімпійські види спорту),

тис. гривень

Сума грошової винагороди (неолімпійські номери програм олімпійських видів спорту, неолімпійські види спорту, які входять до програми Всесвітніх ігор, Всесвітніх ігор єдиноборств, Всесвітньої шахової олімпіади), тис. гривень

 

 

І місце

ІІ місце

ІІІ місце

І місце

ІІ місце

ІІІ місце

1.

Олімпійські ігри (літні та зимові)

 

 

500

 

ІV місце

 

200

450

 

V місце

 

150

400

 

VI місце

 

100

 

 

 

-

 

 

 

-

 

 

 

-

2.

Паралімпійські ігри, Дефлімпійські ігри, Всесвітні ігри

 

Всесвітня шахова олімпіада

400

300

200

300

 

 

 

200

200

 

 

 

100

100

 

 

 

50

3.

Чемпіонати світу серед дорослих

100

70

50

50

35

25

4.

Юнацькі олімпійські ігри, Всесвітні універсіади

20

15

10

20

15

10

5.

Кубок світу (загальний залік)

40

30

20

20

15

10

6.

Європейські ігри,

 

чемпіонат Європи серед дорослих

50

40

25

50

 

20

40

 

15

25

 

10

7.

Всесвітні інтелектуальні ігри, Всесвітні ігри з єдиноборств

 

-

 

-

 

-

75

50

25

8.

Чемпіонат світу серед молоді, юніорів і юніорок

18

10

5

9

5

4

9.

Чемпіонат Європи серед молоді, юніорів і юніорок

7

5

3

3

2

1

Примітка: виплата винагород за кожне зайняте перше – третє місце спортсменам з пауерліфтингу може здійснюватися у розмірі 100 відсотків за сумою триборства та не більше як 50 відсотків в окремих вправах.

 

Директор Департаменту гуманітарної
політики Вінницької обласної
військової адміністрації 

     Володимир БУНЯК