Про затвердження Порядку

використання коштів обласного

бюджету на виплату стипендій

видатним діячам фізичної

культури і спорту

 

Відповідно до статей 6, 22 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статей 20, 22, 91 Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 року № 252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану», Програми розвитку фізичної культури і спорту у Вінницькій області на 2021–2025 роки, затвердженої рішенням 10 сесії Вінницької обласної Ради 8 скликання від 25 червня 2021 року № 160, з метою відзначення досягнень видатних спортсменів, тренерів та діячів фізичної культури, спортивні здобутки яких вплинули на формування позитивного іміджу України та популяризацію і розвиток спорту у Вінницькій області.

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

  1. Затвердити Порядок використання коштів обласного бюджету на виплату стипендій видатним діячам фізичної культури і спорту, що додається.
  1. Департаменту правового забезпечення Вінницької обласної військової адміністрації подати це розпорядження на державну реєстрацію до Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).
  1. Це розпорядження набирає чинності після державної реєстрації у Центральному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Київ) з моменту його оприлюднення.
  1. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталю Заболотну.

 

Начальник Вінницької обласної
військової адміністрації     

Сергій БОРЗОВ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ начальника Вінницької

обласної військової адміністрації

      березня 2024 р.  №

 

Порядок використання коштів обласного бюджету на виплату стипендій видатним діячам фізичної культури і спорту

 

  1. Порядок використання коштів обласного бюджету на виплату стипендій видатним діячам фізичної культури і спорту Вінницької області (далі – Порядок) розроблено з метою цільового використання коштів обласного бюджету на реалізацію відповідних заходів в рамках Програми розвитку фізичної культури і спорту у Вінницькій області на 2021–2025 роки, затвердженої рішенням 10 сесії Вінницької обласної Ради 8 скликання від 25 червня 2021 року № 160 (далі – Програма розвитку фізичної культури і спорту), та відзначення досягнень видатних спортсменів, тренерів та діячів фізичної культури, спортивні здобутки яких вплинули на формування позитивного іміджу України та популяризацію і розвиток спорту у Вінницькій області.
  1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів для здійснення виплат стипендій видатним діячам фізичної культури і спорту, які досягли 60-річного віку, проживають та зареєстровані у Вінницькій області (чемпіони та призери спортивних змагань міжнародного, всеукраїнського рівнів; тренери, які займалися активною роботою не менше 30 років, а також фахівці, які працювали у сфері фізичної культури і спорту не менше ніж 30 років та зробили вагомий внесок у її розвиток).
  1. Кількість та відповідні розміри стипендій визначаються з урахуванням обсягу коштів, передбачених в обласному бюджеті на відповідний рік у порядку забезпечення стипендіями видатних діячів фізичної культури і спорту. Головним розпорядником бюджетних коштів є Департамент гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації.
  1. Перелік кандидатур на отримання стипендії складається Департаментом, на основі клопотань федерацій з відповідних видів спорту та організацій фізкультурно-спортивного спрямування, в яких вони навчалися (працювали) та передається на розгляд колегії Департаменту. Кандидатури на отримання стипендії затверджуються рішенням колегії Департаменту.

Засідання колегії Департаменту вважається правомочним у разі присутності на ньому не менше, ніж дві третини від загальної кількості її членів. Рішення приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів та оформлюється протоколом, який підписують голова та секретар колегії Департаменту.

  1. Затверджені кандидатури на отримання стипендії, подають доДепартаменту такі документи:

заяву в довільній формі;

копію паспорта громадянина України;

копію реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків або повідомлення про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті);

копію міжнародного номера банківського рахунку (IBAN).

  1. Основою для розрахунку розміру стипендій береться прожитковий мінімум для працездатних осіб станом на 01 січня року, на який призначається стипендія. Розмір стипендії може становити до 1 прожиткового мінімуму та може бути збільшений, за умови наявності коштів в обласному бюджеті.
  1. Кількість стипендій визначається з урахуванням наявних коштів в обласному бюджеті відповідного року.
  1. Стипендії виплачуються щомісячно у розмірах, зазначених у пункті 5 цього Порядку протягом календарного року з 01 січня поточного року.
  1. Стипендії призначаються розпорядженням начальника Вінницької обласної військової адміністрації з урахуванням пропозицій, затверджених рішенням колегії Департаменту.
  1. Використання та обробка персональних даних, одержаних з метою виконання вимог цього порядку здійснюється відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».
  1. Виплата стипендії припиняється розпорядженням начальника Вінницької обласної військової адміністрації за поданням колегії Департаменту в разі настання смерті особи, якій призначено стипендію. В такому випадку розглядається і затверджується інша кандидатура.
  1. Призначення та виплата стипендій здійснюється за рахунок та в межах коштів, передбачених в обласному бюджеті на відповідний рік в рамках заходів Програми розвитку фізичної культури і спорту.

 

Директор Департаменту гуманітарної

політики Вінницької обласної

військової адміністрації   

     Володимир БУНЯК