ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

НАКАЗ

 

08.01.2024

Вінниця

№ 07

 

Про повернення культової будівлі

 

Відповідно до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», Постанови Верховної Ради України від 23 квітня 1991 року № 988-XIІ «Про порядок введення в дію Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» та клопотання релігійної організації «Релігійна громада храму Покрови Пресвятої Богородиці с. Черепашинці Хмільницького району Вінницько-Барської єпархії Православної церкви України» від 21 грудня 2023 року № 004, враховуючи тривале користування релігійною громадою будівлею і майном відповідно до договору від 02 серпня 1946 року, вкладенням коштів у його збереження,

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Повернути у власність релігійної організації «Релігійна громада храму Покрови Пресвятої Богородиці с. Черепашинці Хмільницького району Вінницько-Барської єпархії Православної церкви України» храм Покрови Пресвятої Богородиці, що розташований за вул. Покровська, буд. 1а у с. Черепашинці Хмільницького району Вінницької області.

 

  1. Управлінню у справах національностей та релігій обласної військової адміністрації здійснити передачу храму Покрови Пресвятої Богородиці за актом приймання-передачі.

 

  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника начальника обласної військової адміністрації Наталю Заболотну.

 

Начальник обласної                                                                 

військової адміністрації

Сергій БОРЗОВ