ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

НАКАЗ

 

01.03.2024

Вінниця

№ 134

 

Про відмову в наданні у постійне

користування земельної ділянки

 

До обласної військової адміністрації звернулася Державна установа «Крижопільський виправний центр (№ 113)» (ідентифікаційний код ЄДРПОУ 14316862, юридична адреса: вул. Благовіщенська, буд. 106, с. Городківка, Тульчинський район, Вінницька область) із заявою від 18 грудня 2023 року щодо надання у постійне користування земельної ділянки площею 0,50 га з кадастровим номером 0523280900:01:001:0567, для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, що розташована на території Піщанської міської територіальної громади Тульчинського району.

За результатами розгляду заяви встановлено наступне:

Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 25 березня 2021 року № 954/1 «Про передачу державного майна» та акту приймання-передачі державного майна від 23 квітня 2021 року здійснено передачу державного майна з балансу Державного підприємства «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України (№ 59)» на баланс Державної установи «Крижопільський виправний центр (№ 113)».

Державне підприємство «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України (№ 59)» перебуває у стані припинення шляхом ліквідації відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 29 серпня 2019 року № 2723/5 «Про припинення державного підприємства «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України (№ 59)» шляхом ліквідації».

Земельна ділянка площею 0,50 га з кадастровим номером 0523280900:01:001:0567, категорія земель – землі житлової та громадської забудови, цільове призначення – для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, перебуває у державній власності в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, номер відомостей про речове право 30409841, знаходиться у постійному користуванні Державного підприємства «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України (№ 59)», номер запису про інше речове право 30410096.

Згідно з абзацом першим частини п’ятої статті 120 Земельного кодексу України у разі переходу права оперативного управління, господарського відання на об’єкт нерухомого майна (жилий будинок (крім багатоквартирного), іншу будівлю або споруду), об’єкт незавершеного будівництва державної власності, що розміщений на земельній ділянці державної власності, яка перебуває у постійному користуванні попереднього суб’єкта права оперативного управління, господарського відання на такий об’єкт, право постійного користування земельною ділянкою переходить особі, до якої перейшло право оперативного управління, господарського відання на такий об’єкт, крім випадків, коли на земельній ділянці розміщені інші об’єкти нерухомого майна.

Відповідно до пункту сьомого цієї ж статті у випадках та порядку, визначених частинами першою і другою, абзацами першим та другим частини третьої, частиною четвертою, абзацами першим та другим частини п’ятої цієї статті, документи, що підтверджують набуття права власності, права оперативного управління, господарського відання на об’єкт нерухомого майна (жилий будинок (крім багатоквартирного), іншу будівлю або споруду, об’єкт незавершеного будівництва чи частку у праві спільної власності на такий об’єкт), є підставою для державної реєстрації переходу до набувача права власності або права користування земельною ділянкою, на якій розміщений такий об’єкт.

Проте інформація щодо речових прав на об’єкти нерухомого майна, що розташовані на земельній ділянці в Державному реєстрі речових прав відсутня.

Згідно з інформацією Державного земельного кадастру про право власності та речові права на земельну ділянку станом на 07 лютого 2024 року, цільове призначення земельної ділянки суперечить категорії земель, визначених статтями 19, 38 Земельного кодексу України та підпункту 10 пункту 24 Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2012 року № 1051, відповідно до якого, категорія земель житлової та громадської забудови не передбачає її використання для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

Відповідно до статей 92, 120, 122 Земельного кодексу України, статей 36, 69–72, 74, 75 Закону України «Про адміністративну процедуру»

НАКАЗУЮ: 

  1. Відмовити Державній установі «Крижопільський виправний центр (№ 113)» у наданні у постійне користування земельної ділянки площею 0,50 га з кадастровим номером 0523280900:01:001:0567, для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, що розташована на території Піщанської міської територіальної громади Тульчинського району.
  1. Департаменту правового забезпечення обласної військової адміністрації довести цей наказ до відома Державної установи «Крижопільський виправний центр (№ 113)» у порядку, встановленому статтею 75 Закону України «Про адміністративну процедуру».
  1. Цей наказ набирає чинності з дня доведення його до відома Державної установи «Крижопільський виправний центр (№ 113)».
  1. Цей наказ може бути оскаржено до Президента України, Кабінету Міністрів України протягом тридцяти календарних днів та господарського суду протягом трьох років з дня набрання ним чинності.
  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника обласної військової адміністрації Олександра Піщика.

 

Начальник обласної

військової адміністрації       

Сергій БОРЗОВ