ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

НАКАЗ

 

05.03.2024

Вінниця

№ 141

 

Про утворення координаційної ради з питань громадського здоров’я Вінницької області

 

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 07 грудня 2023 року № 1284 «Про затвердження Порядку утворення та діяльності регіональних координаційних рад з питань громадського здоров’я»

НАКАЗУЮ:

  1. Утворити координаційну раду з питань громадського здоров’я Вінницької області у складі, згідно з додатком та затвердити положення про неї, що додається.
  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника начальника обласної військової адміністрації Наталю Заболотну.

 

Начальник обласної

військової адміністрації   

 Сергій БОРЗОВ

 

 

Додаток

до наказу начальника

обласної військової адміністрації

05 березня 2024 р.  № 141

СКЛАД

координаційної ради з питань громадського здоров’я Вінницької області 

ЗАБОЛОТНА

Наталя Михайлівна

перший заступник начальника обласної військової адміністрації, голова координаційної ради

 

ЗАДОРОЖНА

Ольга Іванівна

директор Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної військової адміністрації, заступник голови координаційної ради

 

БУНЯК

Володимир Володимирович

 

директор Департаменту гуманітарної політики обласної військової адміністрації

 

ГЛУХЕНЬКИЙ

Сергій Андрійович

голова Обласного Товариства Червоного Хреста (за згодою)

 

ГРИНЬОВА

Наталія Євгенівна

 

керівник Вінницького обласного осередку ГО «Батьки за вакцинацію» (за згодою)

 

ГРУБЕЛЯС

Ігор Петрович

голова постійної комісії обласної Ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та ветеранів (за згодою)

 

КОЦЮБІВСЬКА

Ірина Сергіївна

 

заступник директора Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної військової адміністрації – начальник управління молодіжної політики та документообігу

 

КОЦЮБИНСЬКА

Олена Миколаївна

начальник Комунальної установи «Інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» Вінницької області (за згодою)

 

ЛЄТА

Іван Іванович

голова Обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я (за згодою)

ЛОЗОВА

Ірина Андріївна

 

голова Громадської організації «Український офіс здоров’я» (за згодою)

МАТКОВСЬКИЙ

Ігор Анатолійович

генеральний директор Державної установи «Вінницький обласний центр контролю та профілактики Міністерства охорони здоров’я України» (за згодою)

 

ШИШ

Олександр Володимирович

директор Департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради (за згодою)

 

Директор Департаменту охорони

здоров’я та реабілітації обласної

військової адміністрації 

 Ольга ЗАДОРОЖНА

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ начальника

обласної військової адміністрації

05 березня 2024 р.  № 141

 

ПОЛОЖЕННЯ

про координаційну раду з питань громадського здоров’я Вінницької області

 

  1. Координаційна рада з питань громадського здоров’я Вінницької області (далі – координаційна рада) утворюється з метою визначення стратегічних напрямів розвитку регіональної системи громадського здоров’я та є консультативно-дорадчим органом при обласній військовій адміністрації з питань розвитку програмних заходів громадського здоров’я загальнодержавного та регіонального рівня.
  1. Основними завданнями координаційної ради є:

1) сприяння координації виконання програм та проведення заходів у сфері громадського здоров’я на загальнодержавному та регіональному рівні;

2) сприяння узгодженій діяльності місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров’я, наукових установ, міжнародних організацій, громадськості та інших заінтересованих сторін у сфері громадського здоров’я з метою розвитку та ефективного функціонування регіональних систем громадського здоров’я;

3) підготовка пропозицій щодо пріоритетів реалізації державної політики у сфері громадського здоров’я на загальнодержавному та регіональному рівнях, визначення шляхів, механізмів та способів вирішення проблемних питань, що виникають у процесі її реалізації;

4) підвищення рівня обізнаності населення з питань громадського здоров’я, здорового способу життя;

5) розгляд пропозицій центрів контролю та профілактики хвороб до регіональних бюджетних програм щодо фінансування пріоритетних напрямів у сфері громадського здоров’я.

  1. Координаційна рада відповідно до покладених на нею завдань:

1) проводить моніторинг стану виконання місцевими органами виконавчої влади повноважень у сфері громадського здоров’я;

2) проводить аналіз стану справ та визначає причини виникнення проблем у процесі реалізації державної політики у сфері громадського здоров’я на загальнодержавному та регіональному рівнях;

3) вивчає результати наукових досліджень у сфері громадського здоров’я;

4) розробляє та вносить обласній військовій адміністрації пропозиції стосовно розроблення і здійснення заходів щодо розвитку системи громадського здоров’я та вирішення проблемних питань у процесі реалізації державної політики у сфері громадського здоров’я на загальнодержавному та регіональному рівнях, зокрема щодо прийняття нових та внесення змін до чинних нормативно-правових актів у сфері громадського здоров’я;

5) приймає рішення щодо доцільності врахування пропозицій центрів контролю та профілактики хвороб до регіональних бюджетних програм щодо фінансування пріоритетних напрямів у сфері громадського здоров’я, що враховується під час складання обласного, районного та місцевого бюджетів;

6) бере участь в організації і проведенні заходів у сфері громадського здоров’я на загальнодержавному та регіональному рівнях;

7) взаємодіє з іншими регіональними радами.

  1. Координаційна рада з метою виконання покладених на неї завдань має право в установленому порядку:

1) отримувати від центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на них завдань;

2) залучати до участі у своїй роботі представників місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, а також незалежних експертів (за згодою);

3) утворювати, у разі потреби, для виконання покладених на неї завдань постійні або тимчасові робочі групи;

4) організовувати проведення конференцій, семінарів, нарад та інших заходів з питань громадського здоров’я.

  1. Координаційна рада у своїй діяльності керуються Конституцією і законами України, а також указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції і законів України, актами Кабінету Міністрів України та цим Положенням.
  1. Координаційна рада провадить свою діяльність з дотриманням принципів компетентності, добровільності, законності, об’єктивності, неупередженості, відкритості та гласності.
  1. Персональний склад координаційної ради затверджується начальником обласної військової адміністрації.
  1. Організаційною формою діяльності координаційної ради є засідання, які проводяться в разі потреби, але не рідше одного разу на три місяці.
  1. Рішення координаційної ради приймається на її засіданні після обговорення більшістю членів від загального складу координаційної.
  1. Засідання координаційної ради вважається правоможним, якщо на ньому присутня більшість членів від загального складу ради.

За запрошенням координаційної ради в її засіданнях можуть брати участь представники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства.

  1. Рішення координаційної ради ухвалюється відкритим голосуванням більшістю голосів членів від загального складу координаційної ради. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні.
  1. Пропозиції та рекомендації, схвалені координаційною радою, оформляються протоколом, який підписується головуючим на засіданні та обраним секретарем координаційної ради.
  1. Рішення координаційної ради, ухвалені в межах її компетенції носять рекомендаційний характер та є обов’язковими для розгляду місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами установами та організаціями.
  1. Організаційне, інформаційне та матеріально-технічне забезпечення діяльності координаційної ради здійснюється обласною військовою адміністрацією та Департаментом охорони здоров’я та реабілітації обласної військової адміністрації. 

 

Директор Департаменту охорони

здоров’я та реабілітації обласної

військової адміністрації    

    Ольга ЗАДОРОЖНА