ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

 

 УГРУПОВАННЯ  СИЛ І ЗАСОБІВ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ «ЗАХІД»

 

НАКАЗ

 

11.04.2024   Вінниця     № 240 / 13

 

Про сприяння проведенню
комплексу польових робіт на
період дії воєнного стану

  

Відповідно до статей 2, 17 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статей 4, 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», з метою своєчасного проведення комплексу весняно-літніх польових робіт, а також перевезення (кочівлі) бджолиних сімей на місця медозбору і запилення, зокрема під час комендантської години 

НАКАЗУЄМО:

  1. Дозволити суб’єктам господарювання здійснювати проведення польових робіт і переміщення сільськогосподарської техніки та перевезення людей, які в них задіяні, а також перевезення (кочівлі) бджолиних сімей на місця медозбору і запилення, переміщення в установленому чинним законодавством порядку автомобільними дорогами Вінницької області протягом дії комендантської години при наявності перепустки для громадян та транспортного засобу встановленої наказом начальника обласної військової адміністрації та військового командування від 29 грудня 2023 року № 1527/36 «Про затвердження зразку, опису бланка та порядку виготовлення, видачі, заміни, зберігання та повернення перепустки, особливості її використання на території Вінницької області де встановлено особливий режим та інші заходи правового режиму воєнного стану».
  1. Суб’єктам господарювання у разі проведення польових робіт, а також перевезення (кочівлі) бджолиних сімей на місця медозбору і запилення під час комендантської години в прикордонних районах та в районах проведення нічних стрільб інформувати про це керівництво 24 прикордонного загону імені Героя України старшого лейтенанта Вячеслава Семенова та командування військових частин 3008 та 3028, а саме с. Тютьки та м. Калинівка Вінницької області відповідно.
  2. Комендатурі Вінницької області та міста Вінниці, військовій частині А7048, Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області, військовій частині 2193, Управлінню патрульної поліції у Вінницькій області Департаменту патрульної поліції, Відділу державного нагляду (контролю) у Вінницькій області Державної служби України з безпеки на транспорті, Службі автомобільних доріг у Вінницькій області сприяти в межах повноважень суб’єктам господарювання під час переміщення автомобільними дорогами Вінницької області сільськогосподарської та іншої спеціальної техніки, а також перевезення (кочівлі) бджолиних сімей на місця медозбору і запилення рослин, зокрема під час комендантської години.
  1. Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області, Управлінню патрульної поліції у Вінницькій області Департаменту патрульної поліції вжити заходів щодо недопущення створення заторів під час руху транспортних засобів дорогами Вінницької області, зокрема шляхом організації, у разі необхідності, роботи регулювальників.
  1. Рекомендувати суб’єктам господарювання під час переміщення автомобільними дорогами Вінницької області сільськогосподарської та іншої спеціальної техніки дотримання встановлених обмежень та супровід техніки автомобілями прикриття з увімкненими габаритними вогнями з обох сторін руху.
  1. Комендатурі Вінницької області та міста Вінниці забезпечити доведення цього наказу до відома комендантів районів, командирів військових частин, які виконують завдання на території Вінницької області, службових осіб військових формувань та правоохоронних органів, які залученні до здійснення заходів правового режиму воєнного стану і виконують завдання на блокпостах, з метою забезпечення безперешкодного переміщення техніки і працівників суб’єктів господарювання, які залучаються до проведення польових робіт та перевезення.
  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника обласної військової адміністрації Олександра Піщика.

 

Начальник обласної військової адміністрації

Сергій БОРЗОВ

Заступник командувача угруповання сил і засобів територіальної оборони «Захід»

Євген КЛІМОВ