ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

НАКАЗ

 

02.05.2024

Вінниця

№ 300

 

Про організацію роботи закладів
освіти в літній період

 

Відповідно до законів України «Про правовий режим воєнного стану», «Про місцеві державні адміністрації», «Про оздоровлення та відпочинок дітей», пункту 2.3 напрямів діяльності та заходів Обласної цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей, затвердженої рішенням 41 сесії обласної Ради 7 скликання від 17 грудня 2019 року № 890, з метою організації змістовного дозвілля дітей в період літніх канікул

НАКАЗУЮ:

  1. Департаменту гуманітарної політики обласної військової адміністрації забезпечити організацію функціонування таборів з денним перебуванням дітей на базі закладів освіти спільної комунальної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області в період літніх канікул.
  1. Виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад забезпечити охоплення дітей, зокрема внутрішньо переміщених, змістовним дозвіллям в період літніх канікул за формою, що є найбільш безпечною для них.
  1. Керівникам органів управління освітою територіальних громад організувати роботу таборів з денним перебуванням дітей із врахуванням потреби дітей та їх батьків, за умови створення безпечних умов на базі закладів освіти, та забезпечити дотримання в них належного догляду за дітьми, режиму харчування, денного відпочинку, прогулянок, а також фізкультурно-спортивну та культурно-екскурсійну роботу.
  1. Директорам закладів позашкільної освіти спільної комунальної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області здійснити організаційно-методичні заходи щодо відкриття та роботи літніх відпочинкових змін для дітей в період канікул.
  1. Керівникам закладів освіти, в яких будуть організовані табори денного перебування, забезпечити контроль за дотриманням режиму роботи закладів на період дії пришкільного табору, проведення первинних інструктажів щодо збереження життя та здоров’я дітей, здійснення заходів з охорони праці, безпеки життєдіяльності, цивільного захисту, попередження надзвичайних ситуацій.
  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника начальника обласної військової адміністрації Наталю Заболотну.

 

Начальник обласної
військової адміністрації       

Сергій БОРЗОВ