ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

 

 УГРУПОВАННЯ  СИЛ І ЗАСОБІВ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ «ЗАХІД»

 

НАКАЗ

 

22.05.2024

Вінниця

№ 333 / 11/нагд/УСіЗ

 

Про заборону проведення масових
релігійних заходів за межами
культових споруд

 

Відповідно до пункту 8 частини 1 статті 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», статті 25 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», враховуючи лист Служби безпеки України від 30 квітня 2024 року № 53/5/3/113-3984дск, з урахуванням результатів проведеного правоохоронними органами області аналізу оперативної обстановки у сфері національної безпеки і оборони у державі та регіоні, існування в умовах повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України небезпеки скоєння на Вінниччині злочинів терористичного і диверсійного характеру та ракетних ударів по цивільних об’єктах Вінницької області, а також здійснення можливих провокацій, актів вандалізму, спрямованих на розпалювання міжнаціональної та міжконфесійної ворожнечі, та з метою збереження безпеки та спокою в регіоні, життя та здоров’я громадян

НАКАЗУЄМО:

  1. Заборонити з 15 червня 2024 року до 31 жовтня 2024 року проведення на території області масових публічних релігійних заходів за межами культових споруд.
  1. Управлінню Служби безпеки України у Вінницькій області, Головному управлінню Національної поліції України у Вінницькій області вжити відповідних заходів щодо забезпечення додержання громадянами запровадженої заборони, попередження фактів порушень законодавства України.
  1. Районним військовим адміністраціям, виконавчим комітетам сільських, селищних та міських рад спільно з територіальними підрозділами поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області забезпечити вжиття заходів, спрямованих на забезпечення публічної безпеки та порядку.
  2. Управлінню у справах національностей та релігій обласної військової адміністрації забезпечити інформування членів Вінницької обласної Ради церков і релігійних організацій та Ради національно-культурних товариств про зміст цього наказу.
  1. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації забезпечити оприлюднення цього наказу на офіційному вебсайті обласної військової адміністрації та забезпечити відповідне інформування населення області через медіа.
  1. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

Начальник обласної військової адміністрації

 Сергій БОРЗОВ         

Командувач угруповання сил і засобів територіальної оборони «Захід»

Олег ШЕМЧУК

 

Завантажити. Наказ.pdf (Розмір - 130КБ)