26 жовтня  під головуванням першого  заступника голови районної державної адміністрації О. Дмитрів  за участю голови районної ради  Ю. Науменка відбулося засідання робочої групи з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та реалізації державної політики у сфері зайнятості населення та засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій, інших соціальних виплат.

На питаннях забезпечення виконання завдань, поставлених Урядом щодо підвищення рівня соціальної захищеності найманих працівників, забезпечення підвищення рівня оплати праці, легалізації зайнятості населення зупинилась перший заступник голови райдержадміністрації         О. Дмитрів. Вона акцентувала увагу присутніх на важливості  підвищення заробітної плати, адже від цього залежить соціальний захист працівників. Від сум нарахованої заробітної плати залежить надходження податку на доходи фізичних осіб, який є основним джерелом формування районного бюджету. Проаналізовано рівень оплати праці по району за галузевою ознакою, в тому числі і у бюджетній сфері.

З метою проведення співбесіди щодо підвищення рівня оплати праці найманих працівників на засідання комісії запрошувались керівники підприємств, в яких рівень середньомісячної заробітної плати значно нижчий від районного (галузевого) показника.

Про рівень середньої заробітної плати на підприємстві, перспективи підвищення заробітної плати найманих працівників заслухано керівника ПАТ «Турбівський каоліновий завод» Д. Бованенка,   ПП «Агро Україна+»            І. Базалацького, головного бухгалтера Вінницької філії ТОВ «Яблуневий дар» Л. Степанюк. Керівники медичних закладів району О. Дмитрук та  В. Бондар інформували про зростання рівня оплати праці медичних працівників та заходи, які вживались в даному напрямку.

Окрім того, учасники засідання розглянули питання про наповнення бюджету Пенсійного фонду та заходи щодо погашення заборгованості з платежів до Пенсійного фонду по Липовецькому району. Було заслухано інформації представників фіскальної служби щодо стану сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Представник виконавчої служби інформував членів комісії щодо стану виконання виконавчих документів про стягнення боргів на користь Пенсійного фонду України.

За результатами засідання прийнято відповідні рішення, зокрема, роботодавцям рекомендовано вжити всіх можливих заходів з метою додержання чинного трудового законодавства та підвищення рівня оплати праці, недопущення вирівнювання заробітних плат некваліфікованих і високопрофесійних працівників.

Робота в даному напрямку продовжуватиметься.