На виконання протокольного рішення  засідання обласної робочої групи з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та реалізації державної політики у сфері зайнятості населення від 11 жовтня 2018 року начальник відділу праці та соціально-трудових відносин Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації  І. Курдеша взяла участь у засіданні робочої групи з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та реалізації державної політики у сфері зайнятості населення у Літинському районі.

Засідання відбулося під головуванням заступника голови Літинської райдержадміністрації В. Захаревич.

Під час заходу  розглядалися питання стосовно додержання законодавства про працю та зайнятість населення, забезпечення соціальних прав застрахованих осіб шляхом легалізації заробітної плати та зайнятості, необхідності сплати єдиного соціального внеску всіма суб’єктами господарювання та про нарахування найманим працівникам окремих суб’єктів господарювання району заробітної плати менше законодавчо встановленого мінімального розміру.

За підсумками роботи засідання робочої групи прийняті наступні рішення:

- здійснення постійного детального аналізу середньомісячної заробітної плати в усіх галузях району, в тому числі, у бюджетній сфері.

- проведення співбесід з суб’єктами господарювання незалежно від форм власності щодо підвищення рівня заробітної плати на території району.

- забезпечення соціальними партнерами постійного обміну інформацією, що стосується питань дотримання законодавства про працю та зайнятість.

- забезпечення виконання соціальними партнерами плану спільних заходів з питань детінізації доходів громадян та зайнятості населення у Вінницькій області, затвердженого першим заступником голови обласної державної адміністрації А. Гижком 02.07.2018 №01.01-18/769