Відбулось засідання районної робочої групи з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та реалізації державної політики у сфері зайнятості населення у Теплицькому районі.

На засідання було запрошено 27 керівників агроформувань та фермерських господарств району, які нараховують заробітну плату на рівні мінімальної.

Про вжиті заходи щодо підняття середньомісячної заробітної плати та легалізації робочих місць на підприємствах району проінформував перший заступник голови райдержадміністрації Ю. Сльота.

Про страхувальників, які нарахували заробітну плату працівникам за основним місцем роботи менше мінімальної та в звіті про нараховану заробітну плату та ЄСВ відсутня позначка «неповний робочий час»; у яких працівники за основним місцем роботи перебували у відпустці без збереження заробітної більше 15 днів; в яких застраховані особи працюють за договорами Цивільно-правового характеру; у яких по застрахованих особах наявна ознака «неповний робочий час» проінформував начальник управління праці та соціального захисту населення  Теплицької райдержадміністрації О Чех.

Начальник  відділу праці УПСЗН Теплицької РДА Лариса Головатюк проінформувала про актуальні питання легалізації заробітної плати.

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Вінницькій області Н. Кацан проінформувала про здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення.

Підсумки засідання підвів перший заступник голови Теплицької  районної державної адміністрації Ю. Сльота.