На засіданні розглядались питання погашення заборгованості по сплаті єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та обов’язкових платежів до Пенсійного фонду України.

Начальник Шаргородського об’єднаного управління  Пенсійного фонду України Вінницької області Олег Мельник проаналізував ситуацію, яка склалась в районі по сплаті єдиного соціального внеску, повідомив,  що станом на 01.01.2019 року загальна сума боргу по сплаті єдиного соціального внеску складає 2 млн. 777 тис.грн., з них 2 млн. 200 тис.грн. – борг по фізичних особах –підприємцях.

Спеціалістами об’єднаного управління  Пенсійного фонду України Вінницької  області спільно із спеціалістами  Жмеринського управління ГУ ДФС У Вінницькій області, протягом грудня 2018 року та початку січня 2019 року було проведено роботу щодо  відправлення податкових вимог фізичним особам – підприємцям, які мають заборгованість по єдиному соціальному внеску.

Головний державний ревізор-інспектор відділу погашення боргу  Жмеринського управління ГУ ДФС у Вінницькій області Ігор Крочак доповів про те, що податкові вимоги по 160 боржниках на суму понад 1 млн. 915 тис.грн.  підготовлені і будуть передані до виконавчої служби.

В.о. начальника Шаргородського районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Наталія Греля повідомила, що на даний час  у виконавчій службі залишилось податкових вимог по 40 боржниках на суму біля 480 тис.грн. При надходженні інших податкових вимог по 160 боржниках будуть вжиті всі заходи для стягнення заборгованої суми боргу.

За підсумками спільного засідання комісії та робочої групи прийняті відповідні рішення.