Відсутність попередньо встановлених фактів порушення антикорупційного законодавства з боку Національного агентства більше не є перешкодою у порушенні кримінального провадження за ознаками кримінальних корупційних правопорушень. Рішення № 2729 «Про скасування рішення Національного агентства від 8 грудня 2017 року № 1375» (27.08.2019) розміщено на сайті НАЗК.

Відповідною нормою також доповнено проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів» (реєстраційний номер 1031), ухвалений Верховною Радою України у другому читанні та в цілому 31 жовтня 2019 року.

«Проведення контролю та перевірки декларацій, а також рішення, прийняті за їхніми результатами, не перешкоджають проведенню досудового розслідування та судового провадження у порядку, передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом України», –зазначено в доповненнях до ст. 48 проєкту Закону.