04 березня 2023 року рішенням Кабінету Міністрів України схвалено Державну антикорупційну програму на 2023-2025 роки з виконання Антикорупційної стратегії на 2021-2025 роки.

Затвердження Урядом Державної антикорупційної програми на 2023–2025 роки (ДАП) – це надзвичайно важлива подія для антикорупційної політики держави, але найголовніше  тепер — забезпечити її результативне та своєчасне виконання всіма органами влади. Про це зазначив Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков, коментуючи оприлюднення ДАП Кабінету Міністрів України. За його словами, ДАП – це конкретний план, що має бути реалізований у встановлені терміни. Відтепер усі органи влади мають зосередитися на виконанні цього документа. Адже це дасть конкретні результати для демократичних реформ і мінімізації корупційних ризиків у кожній сфері, а найважливіше – спростить взаємодію держави з громадянами та бізнесом. Крім того, реалізація заходів ДАП сприятиме прозорій повоєнній відбудові та інтеграції України до ЄС, НАТО та ОЕСР.  

ДАП – дорожня карта для органів влади задля протидії корупції. Завдяки ДАП кожна галузь отримала низку найважливіших антикорупційних завдань, виконання яких зменшить ризик корупції у всіх, та, в першу чергу, у 15 пріоритетних сферах. За кожним  заходом закріплено конкретних виконавців і чіткий строк досягнення результату. Головний відповідальний орган – НАЗК. 

Найбільшу після НАЗК кількість завдань мають виконати Міністерство юстиції, Міністерство економіки, Міністерство фінансів, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерство охорони здоров’я, Міністерство оборони, Міністерство освіти і науки та інші органи влади. 

ДАП — це документ, що визначає систему конкретних антикорупційних заходів, спрямованих на виконання Антикорупційної  стратегії. ДАП охоплює такі сфери: підвищення ефективності системи протидії корупції; забезпечення невідворотності відповідальності за корупцію; оборона; правосуддя; державне регулювання економіки; митна справа та оподаткування; будівництво, земельні  відносини та інфраструктура; охорона здоров’я; освіта та соціальний захист; антимонопольна політика.                                                                                                                                                                                                                                   

13 березня 2023 року текст ДАП  оприлюднено на офіційному вебсайті Кабінету Міністрів України.