Відповідно  до  статті 531  Закону  України  «Про запобігання корупції» (далі – Закон) в обласній державній адміністрації створені внутрішні та регулярні канали повідомлень про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень цього Закону.

 

       Внутрішні канали:

 

1) отримання повідомлень телефонним зв’язком за номером (0432) 65-17-61 «Гаряча лінія» Голови обласної державної адміністрації з питань запобігання та виявлення корупції із складанням опитувального листа (додаток 1) або на автовідповідач зазначеного номеру;

       2) отримання повідомлень із використанням електронної поштової скриньки «Гаряча лінія» Голови обласної державної адміністрації з питань запобігання та виявлення корупції Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.;

       3) отримання повідомлень із використанням офіційного вебсайту обласної державної адміністрації з використанням банера.

 

Регулярні канали:

 

       1) отримання повідомлень телефонним зв’язком за номером 0 800 216 433 «Гаряча лінія» обласної державної адміністрації, для ефективного прийому якого складається опитувальний лист;

       2) електронна поштова скринька «Гаряча лінія» Голови обласної державної адміністрації з питань запобігання та виявлення корупції  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

 

       Також повідомлення про порушення вимог Закону можуть надходити від викривача особисто до обласної державної адміністрації через загальний відділ управління діловодства та контролю апарату облдержадміністрації, відділ роботи із зверненнями громадян та доступу до публічної інформації управління інформаційних технологій, роботи із звернення громадян та доступу до публічної інформації апарату обласної державної адміністрації, на електронну скриньку  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

 

       У письмовому вигляді під час особистого прийому громадян Головою обласної держаної адміністрації або через посадових осіб сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату обласної державної адміністрації інформація викривачем надається шляхом заповнення Примірної форми повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону.

      

       В 2020 році через регулярні канали надійшло 2 повідомлення  (на електронну скриньку  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

       Через внутрішні канали надійшло 3 повідомлення (на електронну скриньку Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

Телефонним зв’язком до обласної державної адміністрації зазначені повідомлення не надходили.

Поштовим зв’язком надійшло 2 повідомлення:

-  1 через загальний відділ управління діловодства та контролю апарату облдержадміністрації;

- 1 через відділ роботи із зверненнями громадян та доступу до публічної інформації управління інформаційних технологій, роботи із звернення громадян та доступу до публічної інформації апарату обласної державної адміністрації.

Питання, які були порушені у повідомленнях  стосувались порушення, на думку авторів, посадовими особами вимог фінансового контролю, корупції в закладі освіти, конфлікту інтересів тощо. За результатами розгляду авторам повідомлень була надана відповідь. Одне повідомлення було надіслано за належністю Національному агентству з питань запобігання корупції.