Під головуванням директора Департаменту Володимира Буняка відбулася термінова нарада із керівниками закладів освіти обласної комунальної власності.

Основне питання порядку денного – субкультура «Редан», яка нещодавно почала ширитися серед молоді України. Наразі в багатьох обласних центрах патрульною поліцією були затримані групи підлітків, які намагалися влаштувати бійки, застосовуючи ножі, кастети, перцеві балончики тощо.

За даними правоохоронних органів рух «Редан» активно використовується російськими спецслужбами в якості моделі для організації масових заворушень та дестабілізації суспільної ситуації  в Україні.

Володимир Буняк вкотре наголосив на встановленні довіри та тісної комунікації з учнями задля того, аби зменшити ефективність психологічного впливу деструктивних субкультур на молодь.

Робота над цією проблемою буде тривати!

Не менш важливим питання в умовах військової агресії РФ є психологічна підтримка дітей в закладах освіти. Важливу увагу варто приділити саме діяльністі психологів та соціальних педагогів в закладах освіти.

Упродовж роботи обговорили також отримання ліцензії керівники закладів освіти, надання якісних освітніх послуг в умовах воєнного стану, а також перебування дітей за кордоном.