27 грудня 2023 року відбулось засідання колегії у Департаменті гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації. Було заслухано Наталію ТОКАР – заступника начальника управління спорту та рухової активності – начальника відділу олімпійських видів спорту Департаменту гуманітарної політики обласної державної адміністрації.

Вирішено подати кандидатури на призначення стипендії Кабінету Міністрів України:

  • Костянтина Москалюка;

  • Леоніда Голяка;

  • Ірека Гатаулліна;

  • Георгія Самкова.

  Остаточне рішення прийматиме комісія Міністерство молоді та спорту України.

 Також визначено та погоджено кандидатури двох спортсменів та їх тренерів на призначення одноразової грошової винагороди обласної Ради та обласної державної адміністрації за високі спортивні результати на міжнародних змаганнях:

  • Дмитро Даниленко, заслужений майстер спорту України з веслування на байдарках і каное, отримав першу ліцензію на Олімпійські ігри-2024 у Парижі! Тренер Дмитра – Світлана Сергун, заслужений працівник фізичної культури і спорту, заслужений тренер України з веслування на байдарках і каное.

  • Важа Даіаужі, заслужений майстер спорту України з сумо, став абсолютним чемпіоном всіх міжнародних змагань найвищого рангу, включаючи чемпіонат світу, Європи, Всесвітні та Європейські ігри. Тренер Важі – Важа Даіаурі, заслужений тренер з сумо.

  «Здобутки наших спортсменів на світових майданчиках постійно нагадують міжнародній спільноті про несправедливі події в Україні. Показують нашу силу та прагнення до перемоги. Кожен та кожна з цих спортсменів зробив неоціненний вклад у розвиток фізичної культури і спорту Вінниччини. Усі вони гідні цих відзнак» - підсумувала Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна.