Міністерство освіти і науки України затвердило Типову освітню програму підвищення кваліфікації директорів шкіл за напрямом “Впровадження реформи шкільного харчування”. Відповідний наказ № 674 підписав міністр освіти і науки Оксен Лісовий.
Як розповіли в МОН, програма підвищення кваліфікації покликана надати директорам усебічну підготовку для впровадження реформи, особливо в контексті менеджерських, комунікативних та інноваційних компетентностей.
Курс розрахований на 15 годин навчання, яке може відбуватися:
- очно;
- дистанційно;
- в змішаній формі.
Типова програма складається з 5 розділів, що охоплюють такі теми:
- організація харчування в закладі освіти;
- вимоги до облаштування харчоблоку шкільної їдальні й робочих місць;
- складання шкільного меню;
- нормативно-правові акти щодо гігієни та санітарії виробництва в закладах загальної середньої освіти;
- впровадження системи НА.ССР;
- норми харчування в закладах освіти;
- загальні правила проведення бракеражу готових страв і виробів;
- підбір устаткування харчоблоку залежно від форми організації шкільного харчування;
- малогабаритне спеціалізоване та комбіноване механічне, теплове й холодильне сучасне устаткування;
- ознайомлення та робота зі збірниками рецептур;
- організація та проведення процедури закупівлі у сфері шкільного харчування.
Ознайомитися з положеннями програми й повним текстом документа всі охочі можуть нижче або за посиланням.