Міжнародні спортивні заходи

  З 27 по 30 червня у місті Братислава (Словаччина) відбувся чемпіонат Європи серед юніорів та молоді до 23 років з веслування на байдарках і каное.

  Веслувальники гідно представили Вінниччину, найкращий результат показала вихованка Вінницької школи вищої спортивної майстерності – Юліанна Путніна серед молоді до 23 років. Разом з напарницею з Івано-Франківська, Іриною Федорів, вони фінішували третіми в каное-двійці на дистанції 200 метрів. Тренер: Світлана Сергун.

  Юніори, Володимир Нараєвський, який змагався на дистанції 200 метрів у байдарці-одиночці, та Георгій Селезньов, який змагався у байдарці-четвірці на дистанції 500 метрів, увійшли у десятку.

  У двадцятці найкращих – Євгеній Довгий. Він змагався на дистанції 1000 метрів у байдарці-одиночці.

  З 27 по 30 червня у м. Сен-Лоран-дю-Вар (Французька Республіка) проходив етап Світової серії з пляжної боротьби. Участь брали 60 борців з 14 країн світу. Україну представляли 16 спортсменів. 

  Вінничанин Важа Даіаурі на цих змаганнях виборов срібну медаль у ваговій категорії понад 90 кілограмів. 

  28 червня до 01 липня у м. Катанія (Сицилія, Італія) проходить  Кубку світу зі спортивних танців (дорослі, латиноамериканська, європейська). Шість спортсменів м.Вінниці беруть участь у складі офіційної делегації національної збірної команди України під керівництвом тренерів Мороз Ірини Павлівни та Мороз Катерини Юріївни.

Сідун Тимофій і Кононцова Ксенія посіли: 2 місце, дорослі, латиноамериканська програма (Open)/

Всеукраїнські спортивні заходи

  21-30 червня в м.Вінниця відбувся чемпіонат України з шахів серед юнаків та дівчат не старше 18 років. В змагання взяли участь 437 учасника. Вінничани на жаль цього разу не вибороли медалі, але виступили доволі достойно. Загальне 4 місце в командному заліку посіла наша область.

  З 23 до 29 червня в м.Івано-Франківську проходив чемпіонат України з шашок-100 серед дітей та молоді. Збірна команда області виступила вдало, посівши трете місце в швидкій грі та четверте — в класичній програмі.

  Дворазовою чемпіонкою України стала вінничанка Мар'яна Мирошниченко. Вона виграла класику та швидку гру серед дівчат до 8 років, а ще здобула срібло в бліці. Чемпіонкою країни серед дівчат до 10 років стала Анна Сас, а в класичній грі вона взяла срібло. 

  Дві медалі серед хлопчиків до 8 років виборов Сергій Мазур (в швидких шашках він другий, в бліці — третій). Тренує цих юних спортсменів Микола Леонов. 

  Ще дві медалі для збірної Вінниччини додав учень тренера Дмитра Мариненка Павло Жолоб. Він виступав серед хлопців до 19 років. Павло виборов срібло в швидких шашках та бронзу в бліці. 

  24-26 червня у м. Луцьк проходив чемпіонаті України з пара легкої атлетики серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату, порушеннями зору та РФР. Змагатися за титул чемпіона України заявилося понад 150 учасників з 21 області: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Київської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Херсонської, Хмельницької, Чернігівської, Черкаської, Чернівецької та міста Київ.

Вінницька збірна команд здобули 5 нагород: 

1 місце - Шпатківська Марія - штовхання ядра

1,1 місце - Колтунова Анастасія- біг 100м, та біг 200м

1,2 місце - Комаровський Антон - біг 800м та біг 1500м;

Колтунова Анастасія виконала норматив Майстра спорту України міжнародного класу!

  24 червня до 01 липня у м. Вінниця проходив Відкритий літній чемпіонат України зі стрільби кульової: гвинтівка, пістолет, рухома мішень.       У змаганнях взяли участь 300 спортсменів з 16 регіонів країни.

  Збірна команда Вінниччини здобули 44 нагороди різного гатунку (23-золотих, 15 – срібних, 6 – бронзових) та перше загальнокомандне місце серед 16-ти регіонів країни.

  За підсумками чемпіонату, вибороли право представляти Україну та Вінниччину у складі національної збірної команди України на чемпіонаті Європи зі стрільби кульової, Гончарова Валентина, Даніленко Данило, Жученко Анастасія, Левченко Леонід на чемпіонаті Європи, що пройде у місті Пльзень (Чехія) серпень-вересень 2024 р.

  26-30 червня у м. Київ проходив чемпіонат України зі стрільби стендової. 

  Вівсяний Дмитро став 3-разовим чемпіоном України, тим самим забезпечивши собі місце у юнацькій збірній команді України.  Дмитро буде представляти Україну на чемпіонаті світу, який відбудеться у вересні в Перу.

  Бронзові нагороди здобув Павлюк Богдан та став дворазовим призером чемпіонату!

   З 26 по 30 червня у місті Вінниця проведено Кубок України та чемпіонат України серед юнаків зі спортивної акробатики. 

  В державних змаганнях брали участь 243 спортсмени з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Черкаської області та міста Київ. 

Результати КУБОКУ УКРАЇНИ нашими спортсменами 19 «золота», 10-«срібла».

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ серед юнаків – 31 нагорода (15 – золотих, 12-срібних та 4 бронзових).

  Під час змагань відзначили чемпіонок Кубку світу зі спортивної акробатики та отримали посвідчення: Майстрів спорту України міжнародного класу: жіноча група - Аліна Пугач, Еліна Козачанська, Каріна Островська та жіноча пара - Рузанна Вечерук, Ангеліна Чернявська.

  Майстрів спорту України отримала жіноча група - Анна Мериндя, Коваль Аліна, Ткач Вікторія. 

  27-29 червня у Броварах пройшов літній чемпіонат України з плавання серед кадетів, який зібрав понад 275 спортсменів 2010-2013 р.н. з 19 областей та м. Києва. Всього взяли участь 50 команд.

  Вінницька область була представлена 4 спортсменами з ВМПДЮ;

 1 спортсменом з КСК «Маяк» та спортсменкою із ДЮСШ м. Жмеринки.

 В загальному рейтингу 32 загальнокомандне місце.

 Плавці достойно виступили, показавши свої кращі результати, пропливши по І та ІІ розрядах.

І дорослий:

Рябокінь Т. (тр. Соколовська І.В.); Козельчук Д. (тр. Шевчук Л.М.).

В естафетному плаванні 4х50 м комбінована - змішана були 15 серед 40 команд.

  З 27-30 червня в м.Ужгород відбулися змагання з велосипедного спорту "маунтенбайк". Чемпіонат України в естафетній командній гонці, чемпіонат України марафон, 3етап чемпіонату України елімінатор:

3 місце - Гаврилюк Микола (юніори)

3 місце - Максименко Максим (юнаки).

  28-30 червня у м. Львів відбувся чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді. У змаганнях взяли участь 24 збірних регіонів держави. Збірна команда Вінницької області посіла 7 місце серед дорослих та 6 місце серед молоді.

В особистому заліку спортсмени показали наступні результати.

Серед дорослих:

1 місце- Андрій Краковецький – біг 1500 м (тренер Москвін А.Г.);

2 місце- Роман Кокошко – штовхання ядра (тренер Дідик Т.М.);

               Антон Нагорняк – стрибки у довжину (тр.Постемський В.Ф., Адамчук В.В);

3 місце - Василь Войтюк – біг 800 м (тренер Юнаш В.В.);

               Сосницький Ілля – біг 5000 м (тренер Сарафинюк П.Я.).

ЕСТАФЕТА 4х400 у складі: Владислав Хоменський, Андрій Краковецький, Василь Войтюк, Владислав Галіброда;

ЕСТАФЕТА 4х100 у складі: Наталія Бесідовська, Анастасія Іванова, Марія Черкас, Софія Чумак.

Серед молоді

1 місце - Василь Войтюк – біг 800 м (тренер Юнаш В.В.);

ЕСТАФЕТА 4х400 у складі: Вадим Гиренко, Артем Кахно, СергійНосулько, Денис Ткач;

2 місце - Антон Нагорняк – стрибки у довжину (тр.Постемський В.Ф., Адамчук В.В);

Владислав Хоменський – біг 800 м (тренер Москвін А.Г.).

  29-30 червня у Вінниці на Старому місті пройшов чемпіонат України серед чоловіків і жінок з пляжного флаг-футболу. У них взяли участь сім команд з чотирьох спортивних клубів України.

   «Вовки» із Вінниці подужали «Левів» (Львів)  — 36:16, «Орлів» (Здолбунів, Рівненська область)  — 45:7

   А, жінки, в цьому змаганні «Вовчиці» розгромили «Левиць» (Львів) —  31:8 і «Шершнів» (Івано-Франківськ) —  42:6.

         Таким чином обидві вінницькі команди стали чемпіонами!

 Обласні спортивні заходи

    З 29 червня у м. Житомир пройшов відкритий чемпіонат області з баскетболу 3х3 серед юнаків U12 та U14, а також Кубок України серед юнаків U16 та U18. 

   Команда з м. Могилів - Подільський (Вінницької області)  в категорії U14 зупинилась за крок до фіналу програвши команді з міста Житомир в овертаймі і у підсумку посіла 3 місце.

  У категорії U 16 команда «Анжела» з м.Могилів-Подільського  виграла свою групу завдавши сенсаційної поразки Київській команді «Авангард 1» проте в півфіналі поступились команді з м Житомир і у підсумку посіли 4 місце.

  29 - 30 червня в м. Тульчин проходив чемпіонат області з боротьби вільної (U 17). У змаганнях взяли участь 88 учасників у складі 8 команд. У командному заліку результати:

1місце – команда з Ободівської ТГ, 2 місце – м.Тульчин; 3 місце – м.Ямпіль.

  29 червня у м.Вінниця відбувся чемпіонат області з веслування на байдарках і каное серед ветеранів фізичної культури та спорту.

 Найкращі результати показали спортсмени: Середин Євген; Музика Дмитро; Швець Сергій; Лебедев Віктор; Захаренко Сергій, Лещенко Федір, Добротворський Віктор, Уразбакіев Марат, Бутенко Сергій, Абідов Анатолій. Серед жінок  Присяжнюк Алла; Козаченко Людмила.

Інші заходи:

  27 червня у м. Вінниці на пляжі «Хімік» провели турнір з пляжного волейболу, у форматі 4х4 серед молоді Вінницької ТГ. Участь у змаганнях взяли хлопці та дівчата віком від 14 до 25 років, серед яких студенти Вінницької громади. Вісім команд продемонстрували вражаючий рівень підготовки та техніки гри.

Отож, за результатами змагань першість здобули:

1 місце – збірна команда Донецького національного університету ім. В.Стуса;

2 місце – збірна команда Харківського національного університету внутрішніх справ;

3 місце – збірна ліцеїстів “Соколята”.

  29 червня у Ладижинській територіальній громаді Гайсинського району провели турнір з волейболу до Дня Конституції України та на підтримку ЗСУ серед ветеранів спорту 50+.

  Зустрічалися команди Ладижина, Теплика, Ольгополя, та Гордіївки. В запеклій боротьбі перше місце посіла команда Теплика, другою була команда Ольгополя, третіми стали волейболісти з Гордіївки.

  30 червня, у Вінниці провели легкоатлетичний забіг RUN 4 VICTORY, який зібрав понад 500 учасників і більше 500 тисяч гривень для ЗСУ. Забіг відбувся за ініціативи компанії МХП, Благодійного фонду “МХП-Громаді”, який підтримали партнери: ГО «Ми-Вінничани», спортивна спільнота «Характер», Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Колос».

  Участь у забігу взяли дорослі та діти. Дорослі учасники забігу долали дистанції: 2, 5, 10 кілометрів чи напівмарафон – 21 кілометр, кожен з учасників обирав свій темп бігу.