Двоє спортсменів вінничан ліцензовані на Олімпіаду-2024 у Парижі! Очікується три учасники з області на Паралімпіаду.

   За рейтингом міжнародної федерації легкої атлетики Роман Кокошко штовхальник ядра останнім увійшов до складу олімпійців! 

   Через отримання травми і неможливість виступів Роману довелося дуже важко виборювати право участі в Олімпіаді! 

   Також, Дмитро Даниленко представлятиме Україну на цьогорічних Олімпійських іграх. Разом зі своєю командою виступатимуть на дистанції 500 метрів у байдарці-четвірці.  

   Проте ми все ж будемо вболівати за наших спортсменів вже з 26 липня до 11 серпня 2024 року. 

   На Паралімпіаді виступить і багаторазова чемпіонка світу та попередніх Паралімпійських ігор 2020 пауерліфтерка Мар’яна Шевчук з Хмільника.

   Олексій Денисюк виборюватиме перемогу у стрільбі кульової. Спортсмен є бронзовим призером Паралімпійських ігор Ріо 2016 та XV Літніх Паралімпійських ігор Токіо 2020.

   Паралегкоатлетка Марія Шпатківська чекає підтвердження своєї участі на Паралімпійські Ігри 2024. Марія – неодноразова призерка чемпіонатів України, учасниця чемпіонатів Європи, світу, майстер спорту України міжнародного класу (клас F46) зі штовхання ядра.

МІЖНАРОДНІ СПОРТИВНІ ЗАХОДИ

   З 03 до 06 липня у польському місті Валч проходив чемпіонат Європи з хокею на траві 5S.

   Чоловіча збірна команда України з хокею на траві 5s, у складі якої 6 вінничан, - гравців клубу «ОКС-ШВСМ» виборола срібло EuroHockey 5s Championship Men 2024. Тренер Павло Мазур.

   З 01 до 07 липня у м.Рачіце (Чеська Республіка) відбувся чемпіонат Європи з веслування на човнах «Дракон» серед дорослих, юніорів та юнаків. Право представляти Україну здобули сім юних спортсменів із нашого міста, під керівництвом тренера Зоряни Михальської, які отримали 14 золотих і 7 срібних комплектів нагород.

Результати змагань:


Серед юніорів (15-18 років)

  Романюк Ірина посіла 1 місце у жіночому класі Д-22; два 2  місця у класі MIX категорії на дистанції 1000м та 500м., та два 2 місця на дистанції 2000м. у категорії Д-22 (MIX) та у жіночому класі.
  Ткачук Максим та Нікітюк Сергій посіли 1 місце у відкритому класі Д-22  на дистанції 1000м. та 2 місце - 2000м.
      

   Серед юнаків (13-14 років)

   Кивирига Павло, Гордієнко Софія, Ремінська Дарина та Бойко Марія посіли два 1 місця на дистанціях 1000м, 500м.
Бойко Марія, Ремінська Дарина та Гордієнко Софія вибороли 1місце на дистанції 2000м, а Кивирига Павло завоював 2 місцеД-12 на тій же дистанції.
          Збірна команда України посіла 1 місце серед 17-ти Європейських країн учасниць!

   З 02 до 07 липня у м. Ліптовський Мікулаш (Словацька Республіка) пройшов чемпіонат світу серед юніорів та молоді до 23 років з веслувального слалому. Шість спортсменів м.Вінниці брали участь у складі офіційної делегації національної збірної команди України під керівництвом тренер Володимира Петренка.

   З 04 до 07 липня, латвійська Рига приймала міжнародний боксерський турнір «Baltic boxing cup 2024». В змаганнях у складі збірної України брали участь і двоє представників Вінниччини, які у напружених поєдинках вибороли в скарбничку команди дві нагороди - золото та срібло.

1 місце - Олександр Луценко, 60 кг;

2 місце - Матвій Мельник, 42 кг.

Тренери спортсменів Дмитро Терещук, Ростислав Тодощенко.

   З 06 до 07 липня у м. Ладенбург, Німеччина проходив міжнародний турнір з боротьби греко-римської «International Römercup”. Участь у змаганнях брали близько 760 борців з країн Європи, США, України. 

   Вихованці СК «Олімп» показали чудові результати:

1 місце - Рахман Гамідов та Дамір Редько;

Тренер Юсіфзаде Тогрул. 

 ВСЕУКРАЇНСЬКІ СПОРТИВНІ ЗАХОДИ

  З 30 червня до 06 липня  проходили з 30 червня по 3 липня у столиці. липня в м.Кропивницькому проходив сьомий Всеукраїнський турнір з боксу серед чоловіків памʼяті ЗТУ Віктора Павловича Звєрєва.

 Максим Жигаров - срібний призер Всеукраїнського турніру з боксу.

  З 01 до 07 липня у м. Луцьк проходив чемпіонат України з   важкої атлетики (U 20).
         Вінничанин Сергій Колесник здобув три золоті медалі у ваговій категорії - 73 кг.

З результатами: - ривок 134 кг, - похтовх 161 кг, - сума двоборства 295 кг.  Тренер Костянтин Соцков.

  Срібний призер Володимир ЧМИХ, вагова категорія - 102 кг.

  З результатами: - ривок 130 кг, - поштовх 165 кг, - сума двоборства 295 кг.      Тренер Дмитро Бабич.

   З 01 до 08 липня у м.Умань проходив чемпіонат України серед ДЮСШ та СДЮШОР з веслування на байдарках і каное.

   Загалом до фіналу чемпіонату України потрапило 327 веслувальників з 41 ДЮСШ та СДЮШОР з 19 областей України та м. Київ, які боролися за звання найкращих шкіл України з веслування на байдарках і каное.

  Вінницька обласна ДЮСШ імені Юлії Рябчинської зайняла друге місце на командному чемпіонаті.

   В особистому заліку спортсмени даного закладу вибороли: 7 золотих, 5 срібних та 5 бронзових медалей

   З 03 до 06 червня у місті Тернопіль відбувся чемпіонат України з боротьби самбо серед підлітків (до 14 років). У змаганнях взяли участь 300 спортсменів із 19 регіонів нашої країни.

   Іллінчанин Вадим Білоус не дав жодного шансу суперникам, здобув блискавичні перемоги в усіх сутичках та став чемпіоном України у ваговій категорії до 65 кілограм.

1 місце – Оксана Малюта (МДЮСШ 5);

2 місце – Ольга Малюта (МДЮСШ 5);

3 місце – Богдан Безп’ятчук (м.Ладижин).  

   Тренери спортсмена Станіслав Герасимчук, Артем Горбатюк, Леся Чорномаз, Іван Нагорняк, Олег Бузовський та Олександр Жарун.

   З 03 до 06 липня в м.Біла Церква відбувся чемпіонат України з велоспорту на шосе серед юнаків та дівчат та молодших. В змаганнях брали участь спортсмени Вінницької області.

ОБЛАСНІ СПОРТИВНІ ЗАХОДИ

   05 липня у м. Вінниця пройшов товариський матч з футболу.

  ФК «Нива» поступилася ФК «Орлівка» у контрольному поєдинку – 2:3, та посіла четверте місце серед шести команд.

   07 липня у м.Вінниця відбувся І етап Відкритого чемпіонату області (літній) з дріфтингу (паралельна гонка) серед чоловіків та жінок. У змаганнях взяли участь 21 пілот з міст Вінниця, Тернопіль та Львів.

Вінницькі дівчата зайняли 1 та 2 місця.