МІЖНАРОДНІ СПОРТИВНІ ЗАХОДИ

   З 17 до 21 липня у місті Пловдів (Республіка Болгарія) проходив чемпіонат світу серед юніорів та молоді до 23 років з веслування на байдарках і каное. Четверо веслувальників з Вінниччини боролися з найкращими веслувальниками світу та гідно представили нашу країну на міжнародній арені.

  Найкращий результат у Георгія Селезньова, який разом з напарниками по екіпажу фінішував сьомим на олімпійській дистанції 500 метрів у байдарці-четвірці.

  Юліанна Путніна за підсумками півфінального заїзду посіла 10 місце в загальному заліку, їй не вистачило всього однієї секунди, щоб потрапити до фіналу.

  Серед юніорів кращий результат показав Володимир Нараєвський, який посів 12 місце в естафеті на 5000 метрів.

Євгеній Довгий за підсумками фіналів зайняв 37 місце на олімпійській дистанції 1000 метрів у байдарці-четвірці.

  З 18 до 21 липня у м. Жиліна (Республіка Словенія) пройшов Кубок Європи зі скелелазіння (трудність, швидкість) серед молоді. У змаганнях взяли участь сотні спортсменів багатьох країн Європи. Україну представляли 30 спортсменів. Серед учасників була вінничанка Анастасія Лукашина, яка посіла 8 місце.

З 18 до 22 липня у м. Банська Бистриця (Словацька Республіка) відбувся чемпіонат Європи з легкої атлетики серед юнаків. Олексій Лясковець не подолав кваліфікацію (стрибки у висоту – 194 см).

20 липня у м. Краків (Республіка Польща) відбулася міжнародна матчева зустріч з легкої атлетики серед молоді U23, за підсумками якої збірна команда України посіла третє командне місце.

В складі збірної в бігу виступали вінничани Василь Войтюк та Владислав Хоменський. Василь Войтюк фінішував четвертим на дистанції 800 метрів (1:52.51 хв), а Владислав Хоменський був шостим (1:53.32 хв).

  У складі чоловічої естафетної команди 4х400 метрів Дмитра Гончара, Ростислава Голубовича, Владислава Хоменського та Василя Войтюка (3:16.03 хв) – посіли 3 місце.

 ВСЕУКРАЇНСЬКІ СПОРТИВНІ ЗАХОДИ

  З 20 до 21 липня у центрі Вінниці пройшов фестиваль "CITY PULSE FEST 2024", організований з метою популяризації здорового способу життя та олімпійських видів спорту, таких як, брейкінг та баскетбол 3х3.

  У перший день фестивалю відбувся чемпіонат України з баскетболу 3х3 серед вікових категорій U16 (кадети) та U18 (юніори). Загалом у цій віковій категорії було представлено 16 команд з різних куточків України.

  А також провели обласний чемпіонат із брейкінгу, за підсумками якого було сформовано Збірну команду Вінницької області. Наступного ж дня Вінниччина зустрічала ІІ-й етап Кубку України з баскетболу 3х3 серед дорослих, в якому взяли участь 50  команд

  На підтримку українських спортсменів, які представлятимуть Україну на 33-х Олімпійських іграх, на майданчику розгорнули Олімпійський прапор.

  З 19 до 21 липня у м.Черкаси відбувся Кубок України з боротьби греко-римської серед дорослих.

Вінничанин Ігор Бичков здобув перемогу у ваговій категорії до 72 кг., тренер Білуха В.І., Саградян Корюн - 3 місце (55кг.), тренер Сержанюк О.О.

  З 21 до 28 липня у Вінниці проходить командний чемпіонат України з класичних шахів серед юнаків та дівчат до 16 років. Вінницю на чемпіонаті представляють багато команд, з найсильніших молодих шахістів міста, які отримають чудову ігрову практику та матимуть можливість вибороти нагороди.

 ОБЛАСНІ СПОРТИВНІ ЗАХОДИ

  З 17 до 20 липня у м.Вінниця пройшов Відкритий Кубок «Поділля» імені ЗМС Бориса Мельника зі стрільби кульової (пневматична зброя). У змаганнях взяли участь 95 учасників з 9 регіонів України: Вінницької, Львівської, Черкаської, Київської, Одеської, Львівської Чернігівської та м.Київ.

Стрільці Вінниччини вибороли 10 золотих, 9 срібних та 11 бронзових медалі.

  Найкращі результати показали: Святослав Гудзий, Даря Яремчук, Дарина Лєбєдєва, Павло Крепостняк, Данило Даніленко, Анастасія Жученко та Марія Моісеєнко.

  20 липня у м.Шаргород відбувся обласний турнір з боксу,  присвячений Дню пам'яті Захисників України, в якому взяли участь близько 80 спортсменів.  Серед гостей турніру були військові та ветерани війни. Такі змагання є дуже важливими для розвитку та популяризації занять спортом у віддалених від обласного центру громадах, для патріотичного виховання  молоді, для розвитку і популяризації здорового способу життя, для мотивації молодого покоління до самовдосконалення, прагнення ставати сильнішими і незламними! 

  Учасників вітали народна депутатка України Ірина Борзова, Голова відділення НОК України у Вінницькій області Сергій Борзов та інші.

  21 липня у м.Вінниці (село Могилівка, Голубе Озеро) відбувся Відкритий чемпіонат області з триатлону. Змагання проходили на наступних дистанціях: естафета Олімпійська дистанція, супер спринт, спринт.

Результати змагань вінницьких спортсменів:

Оліймпійську дистанцію виграв триатлет Андрій Стецюк;

3 місце - Андрій Гальчинський;

Спринт призери

1 місце - Сергій Лятамбур;

2 місце - Карло Гігінешвілі;

3 місце - Ярослав Ісаєв.

Супер спринт

1 місце - Юлія Бондаренко.

ІНШІ ЗАХОДИ:

  18 липня у м. Вінниці відбувся чемпіонат міста з важкої атлетики серед юніорів до 20 років. В даних змаганнях взяли участь 3 команди: МДЮСШ №5, ВОДЮСШ «Колос» та смт. Турбів. Загальна кількість учасників – 36, із них 26 спортсменів МДЮСШ №5, які вибороли: 12 - І місць, 7 – ІІ місць, 4 – ІІІ місць. Перше командне місце посіла команда МДЮСШ №5.

З 20 до 22 липня у м.Ворохті, що на Івано-Франківщині, завершились Всеукраїнські змагання кращих сільських спортивних громад. Почесну першість у загальному заліку здобула команда Северинівської громади Вінницької області. Вінничани стали найкращими серед 14 областей України. Учасники змагались в таких дисциплінах: шахи, шашки, дартс, настільний теніс, гирьовий спорт та футзал.

У результаті запеклої боротьби вінничани стали чемпіонами та призерами у таких дисциплінах:

Алла Берещук – шашки, 1 місце;

Чоловіча команда із футболу – футзал, 1 місце;

Леонід Бардецький – піднімання гирі, 3 місце;

Надія Д'якон – дартс, 3 місце.

  У м. Берегове завершились змагання відкритого чемпіонату ГО ВФСТ "Колос" з футболу "Золотий колос України" серед юнацьких команд 2012-2013 р.н.

  У фінальному матчі за перше місце юні футболісти Гніванської громади перемогли команду "Ренет" Мліївської громади Черкаської області з рахунком 4:0.

  Кращий бомбардир чемпіонату - Богдан Мельник. Тренер-Сергій Нижник.