МІЖНАРОДНІ СПОРТИВНІ ЗАХОДИ:

    28 вересня у місті Пореч (Хорватія) проходив міжнародний турнір з боротьби греко-римської UWW «Valamar Cup», на якому вінничани Корюн Саградян та Ігор Бичков успішно виступили у складі збірної команди України.

  • Корюн Саградян – переможець турніру у ваговій категорії до 55 кг (тренер Олександр Сержанюк);
  • Ігор Бичков – бронзовий призер у ваговій категорії до 77 кг (тренер Валерій Білуха).

    Дмитро Мариненко – чемпіон світу з шашок! У м. Кемер, Туреччина, 20-30 вересня проходив чемпіонат світу з шашок-100 серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Дмитро Сергійович став тричі чемпіоном: з класичної гри, рапіду та у складі збірної України.

ВСЕУКРАЇНСЬКІ СПОРТИВНІ ЗАХОДИ:

    28-29 вересня у м. Вінниці пройшли Всеукраїнські змагання з веслування на байдарках і каное «Осінній приз». Участь у змаганнях взяли 220 юнаків і дівчат у складі 18-ти команд з дев'яти областей України.

   19-22 вересня у с. Баворів (Тернопільська обл.) збірна команда області взяла участь у чемпіонаті України зі спортивного туризму-пішохідний туризм, ІІІ ранг.        

    24-28 вересня відбувся чемпіонат України з велосипедного спорту маунтенбайк, фінал чемпіонату України та  фінал кубку України ХСО (крос – кантрі), чемпіонат України (паралельний слалом), чемпіонат України (4Х) серед всіх вікових категорій (ІІІ – ІVранг).

  Фінал чемпіонату України в олімпійський дисципліні кросс-кантрі: 

2 м.- Владислав Макаров (юніори)

3 м.- Микола Гаврилюк (юніори).

   26-28 вересня у м. Вінниця на стадіоні ЦПКіВ ім.М.Леонтовича відбулась відкрита першість МДЮСШ № 1 з хокею на траві серед юнаків 2009-2010 р.н. В змаганнях взяли участь 5 команд з Вінниці, Калинівки, Шостки та м. Суми.

Призові місця розподілились наступним чином:

1 місце - Калинівська ДЮСШ «Авангард-1»;

3 місце - МДЮСШ № 1 м. Вінниця.

   В м. Городок (Хмельницькій обл.) з 26 вересня по 29 вересня проходив І-й тур чемпіонату України з волейболу серед чоловіків (сезон 2024/2025). 

    З 27 до 29 вересня у м. Хмельницький пройшов чемпіонат України з компакт - спортингу  2024, в якому взяли  участь 160 спортсменів з регіонів держави. 

   28-29 вересня у м. Івано-Франківськ відбувся командний чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 2007-2008 р.н. У змаганнях взяли участь 440 спортсменів з 24 регіонів держави.

 В особистому заліку спортсмени області показали наступні результати:

1 місце: Владислав Ігнатов – стрибки у висоту

2 місце: Анастасія Баліцька – біг 100 м.

3 місце: Олексій Лясковець– стрибки у висоту

 

   28-29 вересня м. Кривий Ріг приймав чемпіонат України з самбо. Збірна команда Вінницької області посіла 3-є місце.

  Переможці: Софія Коваль та Софія Бордінських увійшли до складу збірної команди України і представлятимуть країну на чемпіонаті світу з бойового самбо, який проходитиме у листопаді у Казахстані.

  Срібні призери: Владислав Кирилюк та Антон Ткач;

  Бронзові призери: Діана  Аксьонова, Ярослав Олійник, Олексій Кірілов та Іван Акатний.

    27-29 вересня вмісті Збараж Тернопільської області збірна команда Вінницької області брала участь у Кубку  асоціації гирьового спорту України.

 ОБЛАСНІ СПОРТИВНІ ЗАХОДИ:

     У м. Вінниця нещодавно відбувся чемпіонат області з класичного пауерліфтингу серед чоловіків та жінок.

    24 -28 вересня у м.  Вінниця проходив чемпіонат області з боксу серед чоловіків та жінок, молоді та еліти. За результатами змагань сформована збірна команда області для участі у чемпіонаті України. 

   З 26 по 28 вересня в м.Вінниця відбувся чемпіонат області з олімпійських вправ та чемпіонат область серед спортсменів 2001 р.н. та молодших зі стрільби кульової.

  По завершенню змагань визначена збірна команда області, яка братиме участь у чемпіонаті України серед спортсменів 2001 р.н. та молодших.

    З 27 до 28 вересня у м. Вінниця відбувся Відкритий чемпіонат області з тхеквондо ВТФ.

  Вінницькі спортсмени показали чудовий результат у своїх категоріях, а саме:

  Переможцями стали: Ольга Яковенко, Аріна Гріша, Анастасія Базяк, Анастасія Семенюк, Ігор Гальчинський,  Матвій Пасічник,  Ярослав Вечірко,  Артем Полєтаєв,  Михайло Закусілов,  Іван Богутенко;

Срібними призерами стали: Уляна Кривоніс та Іван Костенко.

    З 27 до 28 вересня у м. Вінниця відбувся чемпіонат області з бадмінтону.

   За результатами змагань сформована збірна команда області для участі у чемпіонату України. 

   З 28 до 29 вересня у м.Ямпіль пройшов Відкритий турнір з рукопашного бою серед юнаків та дівчат, приурочений до Дня захисника та захисниць України «Шлях Воїна».У змаганнях взяли участь 65 спортсменів, з Волинської, Житомирської та Вінницької областей.

Результати командного заліку:

1 місце – СК «КРАБ» (Крижопільська ТГ),

3 місце – СК «БАРС»(Ямпільська ТГ).

У версії багатоборства:

2 місце-ВПК «ФОРПОСТ» (Ямпільська ТГ).

   28 вересня у м.Вінниця провели обласний турнір з волейболу пам’яті Андрія Піотровського та Якова Ясевича серед жіночих команд.

  28 вересня у м.Вінниці відбувся чемпіонат області з важкої атлетики серед кадетів. За підсумками спортивного заходу сформована збірна команда області для участі у чемпіонаті України.

   29 вересня у м.Вінниці відбувся відкритий чемпіонат області зі спортивних танців. В змаганнях взяли участь більше 150 учасників з усіх регіонів країни.

   28 вересня  відбувся Відкритий чемпіонат Вінницької області з хортингу. Майже 100 спортсменів змагались в категоріях «сутичка» та «двобій» у складі 6 команд. 

   У м. Вінниці 28-29 вересня пройшов «Кубок обласної дитячої ліги Вінниччини» з волейболу, серед юнаків 2008 р.н. та молодших. В змаганнях взяли участь16 команд області.

ІНШІ ЗАХОДИ:

  Вінницькі веслувальники отримали нові байдарки та каное.

   Перший заступник начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна передала 4 нові байдарки Вінницькій обласній школі імені Ю. Рябчинської та Вінницькій обласній школі вищої спортивної майстерності:
        

   Ветеран війни з Вінниччини Роман Кашпур подолав 42-км Берлінський марафон. Дистанцію Роман пробіг на протезі за 3 години 55 хвилин. Це четвертий марафон для нього, вже через 2 тижні вінничанин бігтиме на марафоні в Чикаго. Тренер Романа Наталя Крушинська.